Σάββατο 11 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μπλόκο στο «σπάσιμο» του χρόνου εργασίας

Συγκέντρωση με το ΠΑΜΕ έξω από το ΚΑΡΦΟΥΡ την ερχόμενη Τρίτη

Συγκέντρωση έξω από το πολυκατάστημα της ΚΑΡΦΟΥΡ στην οδό Γιαννιτσών στη Θεσσαλονίκη, διοργανώνουν το ΠΑΜΕ και η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων, την Τρίτη 14 Ιούνη στις 7.30 το απόγευμα. Από εκεί, από το κατάστημα της Γιαννιτσών που η ΚΑΡΦΟΥΡ επέλεξε να θέσει σε πιλοτική εφαρμογή την «ανενεργή περίοδο» του χρόνου εργασίας που προβλέπεται στην προωθούμενη από την ΕΕ οδηγία, οι εργαζόμενοι δίνουν τη δική τους απάντηση και δείχνουν το δρόμο που πρέπει να βαδίσουν όλοι μαζί, παλιοί και νέοι εργαζόμενοι, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Οι εμποροϋπάλληλοι, που πρώτοι απ' όλους έπεσαν θύματα των ανατροπών στις εργασιακές σχέσεις, τώρα γίνονται και πάλι το πεδίο εφαρμογής των νέων πιο αντιδραστικών αλλαγών που επιβάλλει η ΕΕ και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου για την ικανοποίηση των απαιτήσεων της πλουτοκρατίας. Με το σπάσιμο του χρόνου εργασίας σε «ενεργή» και «ανενεργή» περίοδο, που εφαρμόστηκε πριν καν ψηφιστεί, ο εργαζόμενος θα παρέχει την εργασία του ανάλογα με το πότε είναι χρήσιμος για τα κέρδη του εργοδότη. Π.χ. θα πιάνει δουλιά στις 9 το πρωί, θα δουλεύει για 3 ώρες και μετά θα σταματά, όμως θα βρίσκεται σε ετοιμότητα σε χώρο της επιχείρησης μέχρι να τον ξανακαλέσουν να δουλέψει και τις υπόλοιπες 5 ώρες για να συμπληρώσει το 8ώρό του. Ετσι, θα βρίσκεται στη δουλιά για 10 ώρες και θα πληρώνεται για τις 8 που εργάστηκε.

Το ΠΑΜΕ και η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων καλούν τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικά το «παρών» στη συγκέντρωση και να στείλουν ισχυρό το μήνυμα της αντίστασης στην ολομέτωπη αντεργατική επίθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη και διαρκώς εντείνεται, με το ασφαλιστικό,τις ιδιωτικοποιήσεις, με τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, με την απελευθέρωση του ωραρίου, με την εφαρμογή του ανενεργού χρόνου εργασίας.

Σημειώνουν πως η θεατρική παράσταση που εξελίσσεται αυτές τις μέρες στη Βουλή δεν πρέπει να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους από τα πραγματικά τους προβλήματα. Και καλούν όλους τους εργαζόμενους να δώσουν τη μάχη. «Μονόδρομο αποτελεί η ένταση των ταξικών αγώνων για να αποκρουστεί η αντεργατική επίθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη», αναφέρει το ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ