ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ - ΓΟΝΕΙΣ
Κινητοποιήσεις για να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια

Παράσταση διαμαρτυρίας χτες στο υπουργείο Παιδείας. Συγκέντρωση και στη Θεσσαλονίκη στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης

Πέμπτη 7 Μάη 2020

MotionTeam

Από την κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη
Σε πολύμορφες κινητοποιήσεις που είχαν αιχμή τους όρους με τους οποίους θα μπορέσουν τα σχολεία να ανοίξουν με ασφάλεια για μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, προχώρησαν χτες εκπαιδευτικά σωματεία σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας, στην οποία συμμετείχαν η ΕΛΜΕ Πειραιά και εκπαιδευτικοί από άλλες ΕΛΜΕ του Λεκανοπεδίου. Οι εκπαιδευτικοί ζήτησαν να εξασφαλιστούν οι αναγκαίοι όροι, αναδεικνύοντας πλευρές της πραγματικής κατάστασης που υπάρχει στα σχολεία και ζητήματα που αφορούν τους εκπαιδευτικούς. Αναδείχτηκαν παράλληλα οι ευθύνες της ΟΛΜΕ, η οποία κήρυξε μεν για χτες στάση εργασίας, χωρίς ωστόσο να καλέσει σε καμία παρέμβαση διεκδίκησης, ενώ για σήμερα και αύριο ουσιαστικά καλεί τους εκπαιδευτικούς να κάνουν χρήση άδειας! Οι εκπαιδευτικοί για μια ακόμα φορά κατήγγειλαν τα μέτρα που επιχειρεί η κυβέρνηση να φέρει στην Εκπαίδευση μέσα από το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας ζητώντας να μην κατατεθεί και καλώντας πρωτοβάθμια σωματεία, συλλόγους γονέων, μαθητικά συμβούλια να αγωνιστούν σε αυτήν την κατεύθυνση.

Νέα κινητοποίηση ενάντια στο πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία αλλά και διεκδίκησης μέτρων ουσιαστικής υγιεινής και ασφάλειας σε όλα τα σχολεία πραγματοποίησαν, χτες το πρωί, στη Θεσσαλονίκη, εκπαιδευτικοί και γονείς. Τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας κήρυξαν η Α' και η Δ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, συμπληρωματικά στη στάση που είχε προκηρύξει η ΟΛΜΕ.

Εκπαιδευτικοί, μόνιμοι και αναπληρωτές, στο πλαίσιο της στάσης εργασίας, εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης και απαίτησαν μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών, μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στα σχολεία. Επίσης, επαρκή χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για την κάλυψη όλων των αναγκών των σχολείων, σύγχρονα ασφαλή κτίρια και υποδομές για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Απαίτησαν με ευθύνη του υπουργείου να εξασφαλιστούν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις προκειμένου να ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία χωρίς να μετακυλίονται το κόστος και η ευθύνη σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις έγιναν και σε άλλες πόλεις σε Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και δήμους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απεργούν σήμερα οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (2016-09-15 00:00:00.0)
Αντί για λύσεις, προσπάθεια παρέμβασης στο συνδικαλιστικό κίνημα (2014-11-01 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις κόντρα σε διαθεσιμότητα - απολύσεις (2014-01-28 00:00:00.0)
Δυναμική πρώτη απάντηση (2002-01-16 00:00:00.0)
Πανελλαδική κινητοποίηση για τις ελλείψεις στα σχολεία (2001-10-25 00:00:00.0)
Εβδομάδα απεργιών για τους εκπαιδευτικούς (2000-02-01 00:00:00.0)