Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
Απεργούν σήμερα οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας

Απεργούν σήμερα οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που πραγματοποιούν συγκεντρώσεις στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις. Η απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα πραγματοποιείται στις 12 το μεσημέρι, στο υπουργείο Παιδείας, ενώ τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας έχει κηρύξει η ΟΛΜΕ για τη συμμετοχή των καθηγητών στη συγκέντρωση στο υπουργείο και στις κινητοποιήσεις που διοργανώνονται σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ζητούν άμεση απόσυρση των ρυθμίσεων που πέρασε η κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες, προκειμένου να κρύψει κάτω από το χαλί τις ανάγκες σε εκπαιδευτικούς, μαζικούς μόνιμους διορισμούς, στήριξη της Ειδικής Αγωγής.

«Με τη συμμετοχή μας στην απεργία, δυναμώνουμε την πάλη για μόρφωση στο ύψος των συγχρόνων αναγκών, δίνουμε απάντηση στα ψέματα, την προπαγάνδα και την επιχείρηση τρομοκράτησης της κυβέρνησης», σημειώνει η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, καλώντας τους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να μη συμβιβαστούν με αυτή την πραγματικότητα, να μην επιτρέψουν η μόρφωση των παιδιών να μπει στον κόφτη κυβέρνησης - ΕΕ. «Γονείς - μαθητές - εκπαιδευτικοί όλοι μαζί στον αγώνα για κάλυψη των κενών, για επαρκή χρηματοδότηση, για καθαρά σχολεία, για μόρφωση στο ύψος των σύγχρονων αναγκών», τονίζει μεταξύ άλλων μπροστά στην απεργία και τη νέα σχολική χρονιά.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Παιδείας εξακολουθεί να υποστηρίζει πως οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται στις θέσεις τους, τη στιγμή που πολλά Ολοήμερα δεν έχουν λειτουργήσει με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, με τεράστιες ελλείψεις ξεκίνησαν πολλά ειδικά σχολεία, ενώ και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ξεπερνούν τα 4.500 τα κενά, σύμφωνα με εκπροσώπους της ΟΛΜΕ, με μεγάλο ποσοστό από αυτά στην Ειδική Αγωγή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ