Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
Οι συζητήσεις στις κεντρικές εκδηλώσεις του 42ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»

Από την κεντρική συζήτηση που πραγματοποιήθηκε πέρυσι
Από την κεντρική συζήτηση που πραγματοποιήθηκε πέρυσι
Πέρα από το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, τις πολύμορφες εκδηλώσεις, θα πραγματοποιηθούν και πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις στα στέκια και τους χώρους του 42ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», που θα πραγματοποιηθεί στις 22, 23 και 24 Σεπτέμβρη στο Πάρκο «Αντ. Τρίτσης», στο Ιλιον. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το Σάββατο 24 Σεπτέμβρη, στις 20.30, οπότε θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συγκέντρωση στο χώρο του Φεστιβάλ. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.

Στο πρόγραμμα των συζητήσεων που θα πραγματοποιηθούν στο Φεστιβάλ ξεχωρίζει η κεντρική συζήτηση που θα γίνει την Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη στη Λαϊκή Σκηνή, στις 20.00, με θέμα: «Η πορεία της ΕΕ και της ελληνικής οικονομίας μετά το Brexit και η οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης».

Θα μιλήσουν οι: Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υπεύθυνος της Ιδεολογικής Επιτροπής και του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ του ΚΚΕ, Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ για την εργατική συνδικαλιστική δουλειά, και Ζωή Χαχάμη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Ακόμη, στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ έχουν προγραμματιστεί οι παρακάτω συζητήσεις:

Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη

  • Χώρος ΑΕΙ - ΤΕΙ, στις 20.00, συζήτηση με τίτλο: «Μύθοι και πραγματικότητα για το "σύγχρονο" ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο».

Θα μιλήσουν οι: Κέλλυ Παπαϊωάννου, μέλος του Τμήματος Παιδείας της ΚΕ του ΚΚΕ, και Κώστας Σιέττος, καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

  • Στέκι Νέων Εργαζομένων και Ανέργων, στις 20.15, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για το καυτό πρόβλημα της ανεργίας.

Θα μιλήσουν ο Παναγιώτης Κατάρας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μισθωτών Τύπου και Χάρτου, και ο Κώστας Πελετίδης, δήμαρχος Πατρέων. Στη συζήτηση θα πραγματοποιήσουν παρεμβάσεις και εκλεγμένοι κομμουνιστές από σωματεία εργαζομένων και δήμους της Αττικής.

  • Διεθνούπολη, στις 20.15, συζήτηση με θέμα: «Ιμπεριαλιστικός πόλεμος - προσφυγιά - δολοφονικές επιθέσεις στην Ευρώπη».

Θα παρουσιαστούν αποτελέσματα έρευνας από πανεπιστήμια της Αθήνας για το ποιοι ευθύνονται για τα παραπάνω, σύμφωνα με την κρίση της νεολαίας. Θα ακολουθήσει συζήτηση για τις θέσεις του ΚΚΕ, με τον Ελισαίο Βαγενά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υπεύθυνο του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ.

  • Στέκι Αθλητισμού, στις 21.15, συζήτηση με θέμα: «Ολυμπιακοί Αγώνες Ρίο 2016, μια γιορτή των μονοπωλίων».

Θα μιλήσει ο Λουίς Φερνάντεζ, Γραμματέας της Ενωσης Κομμουνιστικής Νεολαίας Βραζιλίας. Θα μιλήσουν ακόμα οι Μιχάλης Λεάνης, αθλητικογράφος, και Κώστας Μπουντόλος, καθηγητής ΤΕΦΑΑ.

Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη

  • Διεθνούπολη, στις 19.15, συζήτηση με θέμα: «Η κοινή πάλη των νέων στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή».

Συμμετέχουν εκπρόσωποι της Ενωσης Νέων Κομμουνιστών Γιουγκοσλαβίας (Σερβία), της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τουρκίας και της ΚΝΕ.

  • Στέκι Πολιτισμού, στις 20.00, συζήτηση με θέμα: «Λογοτεχνικές σελίδες για τον ΔΣΕ από συγγραφείς - μαχητές του».

Θα μιλήσει η Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ. Θα παρουσιαστούν έργα λογοτεχνών, όπως των Ν. Κυττόπουλου, Μ. Αλεξανδρόπουλου, Κ. Πουρνάρα - Μπόση, Δ. Χατζή, Δ. Ραβάνη - Ρεντή, Γ. Λαμπρινού κ.ά., που είτε γράφτηκαν την περίοδο του ΔΣΕ είτε αναφέρονται στον αγώνα του. Η εκδήλωση εντάσσεται στην προετοιμασία για το 5ο Επιστημονικό Συνέδριο της ΚΕ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στα 100 χρόνια του Κόμματος, το 2018, με θέμα την επίδραση του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος στην ελληνική λογοτεχνία.

  • Μαθητικό Στέκι, στις 21.00, συζήτηση με θέμα: «Τι σχολείο έχουμε ανάγκη σήμερα;».

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Κυριάκος Ιωαννίδης, υπεύθυνος του Τμήματος Παιδείας και Ερευνας της ΚΕ του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ