ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «Ο ΒΥΡΩΝ»
Κάλεσμα αγώνα ενάντια στο νόμο για την ιδιωτική Εκπαίδευση
Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

Από την κινητοποίηση τη μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου
Κάλεσμα οργάνωσης της πάλης ενάντια στον νέο νόμο για την ιδιωτική Εκπαίδευση απευθύνει ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση «Ο Βύρων» που αναφέρεται στις πρόσφατες εξελίξεις.

Σχετικά με την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για τον «εκσυγχρονισμό της ιδιωτικής Εκπαίδευσης», ο «Βύρων» σημειώνει πως πρόκειται για εξυπηρέτηση των συμφερόντων των επιχειρηματιών σε βάρος των εργαζομένων. «Δεν είναι σύγχρονο γι' αυτούς η ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια. Σύγχρονο είναι το να μπορεί ο εργοδότης να σε κολλάει στον τοίχο και να μπορεί να σε απολύσει όποτε θέλει, να σε εκβιάζει να δουλέψεις περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα με το τι τον συμφέρει και ο "εκσυγχρονισμένος" νόμος να στέκεται δίπλα του, μήπως και δεν είσαι τόσο "λάστιχο" όσο αυτός χρειάζεται.

Οι fast track διαδικασίες διαβούλευσης, κατάθεσης και ψήφισης του νομοσχεδίου, και μάλιστα μέσα στο καλοκαίρι, είναι μία ακόμη πρακτική που συνηθίζουν όλες οι κυβερνήσεις στον τομέα της Εκπαίδευσης για να αιφνιδιάσουν τους εργαζόμενους και να τους φέρουν προ τετελεσμένων. Αυτήν ακριβώς τη μεθόδευση αμφισβήτησε το σωματείο μας, πραγματοποιώντας παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή και διαμηνύοντας για ακόμα μια φορά στην κυβέρνηση πως ο νόμος αυτός ισοδυναμεί με πόλεμο», αναφέρει το σωματείο.

Οπως σημειώνει παράλληλα ο «Βύρων», τη μέρα της ψήφισης του νομοσχεδίου, εκπρόσωπος του σωματείου είχε παραβρεθεί στο ΣΕΠΕ Παλλήνης προκειμένου να συμμετάσχει στην εξ αναβολής τριμερή συνάντηση σχετικά με τη διεκδίκηση των δεδουλευμένων των εργαζομένων στα εκπαιδευτήρια «Νέα Γενιά Ζηρίδη». «Παρά τη δέσμευση της εργοδοτικής πλευράς την προηγούμενη φορά να παραβρεθεί και να προσκομίσει τις καταστάσεις πληρωμών, κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Για μία ακόμη φορά καταδεικνύεται ότι το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο ενθαρρύνει τους εργοδότες να μη σέβονται ούτε τους φορείς του Δημοσίου - όπως το ΣΕΠΕ - και συνειδητά να αδιαφορούν για τις συστάσεις τους. Από την άλλη, φαίνεται ότι το βασικότερο όπλο των εργαζομένων είναι η πάλη τους, καθώς κάτω από τις πιέσεις τους η εργοδοσία έχει καταβάλει περίπου το ήμισυ των δεδουλευμένων», σημειώνει το σωματείο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παρέμβαση για την καταβολή δεδουλευμένων (2019-11-07 00:00:00.0)
Σχέδιο κοινής δράσης για τη διεκδίκηση Συλλογικής Σύμβασης (2018-07-11 00:00:00.0)
«Καρφί στο μάτι» εργοδοσίας και συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών (2016-01-23 00:00:00.0)
Εκλογές Συλλόγου «ο Βύρων» (2013-12-13 00:00:00.0)
Η εργοδοσία επιμένει στην απόλυση (2012-01-12 00:00:00.0)
Εντείνεται η εργοδοτική επιθετικότητα (2010-09-10 00:00:00.0)