Τετάρτη 11 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Σχέδιο κοινής δράσης για τη διεκδίκηση Συλλογικής Σύμβασης

Σύσκεψη πρωτοβάθμιων σωματείων του κλάδου της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή, με πρωτοβουλία του Συλλόγων Εργαζομένων Ιδιωτικής Εκπαίδευσης Αττικής «Ο Βύρων».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης το Σωματείο Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης, το Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ιωαννίνων «Ρόζα Ιμβριώτη» και το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Αιτωλοακαρνανίας, ενώ χαιρετισμό έστειλαν, καθώς δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν λόγω αντικειμενικών δυσκολιών, το Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Κεφαλονιάς - Ιθάκης και το Σωματείο Εκπαιδευτικών Ιδιωτικής Εκπαίδευσης Ηρακλείου «Γαλάτεια Καζαντζάκη».

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο σχέδιο Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) που έχει επεξεργαστεί το Διοικητικό Συμβούλιο του «Βύρωνα» και έχει εγκριθεί από τη Γενική του Συνέλευση. Πραγματοποιήθηκε εποικοδομητική, πλούσια συζήτηση για την ανάγκη ενιαίας οργάνωσης της πάλης των εργαζομένων του κλάδου για την υπογραφή ΣΣΕ.

Τα πρωτοβάθμια σωματεία κατέληξαν σε κοινό σχέδιο δράσης:

-- Με βάση το σχέδιο ΣΣΕ που διαμορφώθηκε από τον «Βύρωνα», θα οργανωθούν παρεμβάσεις σε κάθε περιοχή, αρχίζοντας από τα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης, Κέντρα Ξένων Γλωσσών και Κέντρα Μελέτης.

-- Τα πρωτοβάθμια σωματεία πανελλαδικά υπογράφουν κοινή ανακοίνωση και καλούν τους εργοδότες σε διαπραγμάτευση μέσα στον Ιούλη.

-- Πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, το Σαββατοκύριακο 1 - 2 Σεπτέμβρη, τα σωματεία θα προχωρήσουν σε Γενικές Συνελεύσεις, ώστε να ξεκινήσει ένας μήνας δράσης για την Ιδιωτική Εκπαίδευση, με εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς και κινητοποιήσεις σε εργοδοτικούς φορείς.

-- Αρχές Σεπτέμβρη θα ξεκινήσει καμπάνια ενημέρωσης στους χώρους του κλάδου για το περιεχόμενο της Σύμβασης, καθώς και καμπάνια νέων εγγραφών. Στόχος είναι μέχρι τα μέσα Οκτώβρη να έχουν συναντηθεί αντιπροσωπείες των σωματείων με εργοδοτικούς φορείς της περιοχής τους, καθώς και να οριστεί συνάντηση για τις ΣΣΕ σε επίπεδο Ομοσπονδίας και εργοδοτικών ενώσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ