Τετάρτη 11 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
Κινητοποίηση για την προστασία της Υγείας και της Ασφάλειας των εργαζομένων

Πικετοφορία - παρέμβαση για την προστασία της Υγείας και της Ασφάλειας των εργαζομένων πραγματοποίησε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου (ΕΚΛ), εργαζόμενοι και σωματεία της περιοχής, τη Δευτέρα 9/7.

Αρχικά έγινε συγκέντρωση στο Αγαλμα των Μεταλλωρύχων στο Λαύριο, όπου ο Βάλσαμος Συρίγος, μέλος του ΔΣ του ΕΚΛ, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε παρέμβαση στη διάρκεια ημερίδας - φιέστας που πραγματοποιούσαν στο παλιό Μηχανουργείο το υπουργείο Εργασίας και ο δήμος Λαυρεωτικής.

Στη διάρκεια της παρέμβασης, ο Δαμασκηνός Μεντής, πρόεδρος του ΕΚΛ, επισήμανε ότι η Υγεία και Ασφάλεια στους χώρους δουλειάς δεν γίνεται με ημερίδες και φιέστες από τους υπεύθυνους της διάλυσης των Συλλογικών Συμβάσεων και τους εργοδότες. Ανέδειξε τις ευθύνες της κυβέρνησης, η οποία συνεχίζει και εντείνει την αντιλαϊκή πολιτική που δίνει όπλα στους εργοδότες να μετατρέπουν τους χώρους δουλειάς σε σύγχρονα κάτεργα. Παράλληλα, κατήγγειλε και τον δήμο Λαυρεωτικής που συνδιοργάνωσε την ημερίδα, την ώρα που, όπως τόνισε, δεν παίρνει ούτε τα υποτυπώδη μέτρα Υγείας και ασφάλειας για τους εργαζομένους του. Είναι, συνέχισε, ο δήμος χωρίς αποδυτήρια για τους εργάτες καθαριότητας, οι οποίοι υποχρεώνονται να μεταφέρουν στα σπίτια τους τα μικρόβια και να εκθέτουν σε κίνδυνο ολόκληρη την οικογένειά τους. Τέλος, υπενθύμισε ότι μόλις πριν 10 μέρες πέθανε εργαζόμενος στο δήμο Κορωπίου, περιμένοντας να φτάσει ασθενοφόρο από το Λαύριο, σε μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές ζώνες της Αττικής, στην οποία δεν υπάρχει ούτε για δείγμα γιατρός.

Μετά την παρέμβαση ακολούθησε πικετοφορία, η οποία ολοκληρώθηκε στο Εργατικό Κέντρο, ενώ υπογραμμίστηκε ότι το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και τα σωματεία θα κλιμακώσουν την πάλη για τη λήψη και την εφαρμογή των μέτρων Υγείας και Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ