Πέμπτη 12 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ
«ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ»
Η εργοδοσία επιμένει στην απόλυση

Το «δικαίωμα» στην απόλυση επικαλέστηκε η εργοδοσία του ιδιωτικού σχολείου «Ελληνογερμανική Αγωγή», δηλώνοντας πως δεν αποδέχεται ν' ανακαλέσει την καταγγελία της σύμβασης του εκπαιδευτικού και προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση «Ο Βύρων», Ν. Βουρδουμπά, παρά τη σχετική απόφαση του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΠΕ) Ανατ. Αττικής.

Υπενθυμίζουμε πως ο συνδικαλιστής απολύθηκε στις 8 Δεκέμβρη, χωρίς κάποια τυπική εξήγηση και στην ουσία γιατί αγωνίζεται. Μετά και τις κινητοποιήσεις του σωματείου και του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, το ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής έκρινε ομόφωνα άκυρη την απόλυση.

Ο Ν. Βουρδουμπάς πήγε κανονικά τη Δευτέρα, μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, στο σχολείο, ζητώντας να συνεχίσει να διδάσκει σε τάξη, αλλά και τα δεδουλευμένα του. Σημειώνεται πως του έχει δοθεί επιταγή απόλυσης, την οποία δεν έχει εισπράξει μη αποδεχόμενος την απόλυση.

Η εργοδοσία υποστήριξε πως εμμένει στην απόφασή της και θα ...βρει το δίκιο της στο διοικητικό εφετείο, όπου θα προσφύγει όταν της κοινοποιηθεί και τυπικά η απόφαση του ΠΥΣΠΕ. Στην ουσία επικαλέστηκε το «δικαίωμα» των εργοδοτών στις απολύσεις. Το σωματείο «Ο Βύρων» και το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών δεν πρόκειται να σταματήσουν τον αγώνα για το θέμα. Ηδη προγραμματίζεται περιοδεία του σωματείου στο σχολείο, για να συζητήσουν με τους εργαζόμενους. Η στάση της εργοδοσίας δεν αφορά μόνο το συνδικαλιστή, αλλά όλους τους εργαζόμενους, αφού στην ουσία ασκεί τρομοκρατία, δείχνοντας πως όποιος τολμήσει ν' αντιδράσει θα απολυθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ