Πέμπτη 12 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Συνεχίζεται ο εκβιασμός παρά τα «ψίχουλα» κονδυλίων

Κλίμα συναίνεσης με τους πρυτάνεις εμφανίζει η κυβέρνηση

Τα «βρήκαν» οι πρυτάνεις με το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Κ. Αρβανιτόπουλου, μετά από τη συνάντηση που είχε μαζί τους, χτες. Συμφώνησαν πως τα πανεπιστήμια θα πάρουν τη χρηματοδότηση ενός μήνα, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τα Συμβούλια των ιδρυμάτων! «Σχετικά με τη χρηματοδότηση των Ιδρυμάτων για το 2012 έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες θα υλοποιούν δωδεκατημόρια του προϋπολογισμού του 2011», είπε ο αναπληρωτής υπουργός και πρόσθεσε ότι οι πρυτάνεις συμφώνησαν να πράξουν τα προβλεπόμενα για την προώθηση των Συμβουλίων Διοίκησης. Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι χτες το υπουργείο δήλωνε ότι ή ο νόμος εφαρμόζεται ή τα πανεπιστήμια δε θα λάβουν τα κονδύλια. Ποια είναι η εξέλιξη; Θα πάρουν ...κάτι ψιλά μέχρι να τον εφαρμόσουν, αλλά αν δεν το πράξουν ο εκβιασμός ισχύει.

Πάντως, ανεξάρτητα απ' τους ελιγμούς υπουργείου και πρυτάνεων τα πανεπιστήμια έχουν τεράστιο πρόβλημα χρηματοδότησης με τα μειωμένα κονδύλια. Επίσης, η εφαρμογή των Συμβουλίων Διοίκησης, όπως και γενικά του νόμου, δεν εξαρτάται απ' τους πρυτάνεις, αλλά συνολικά από φοιτητές, σπουδαστές και διδάσκοντες, οι οποίοι αντιδρούν.

Μέχρι στιγμής, αποφάσεις καταδίκης των Συμβουλίων Διοίκησης έχουν πάρει οι παρακάτω Φοιτητικοί και Σπουδαστικοί Σύλλογοι: Πανεπιστήμιο Πειραιά, Νομική, Πολιτικό Νομικής, ΕΜΜΕ, Φυσικό, Βιολογικό, Φαρμακευτική, Τούρκικων Σπουδών, ΣΕΜΦΕ, Τοπογράφοι Μηχ/κοί, Πολιτικοί Μηχ/κοί, Μηχανολόγοι Μηχ/κοί, Χημικοί Μηχ/κοί, Ηλεκτρολόγοι Μηχ/κοί, ΣΤΕΦ Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ