Πέμπτη 12 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Ο αγώνας για στέγαση και σίτιση δε σταματά

Κινητοποίηση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, χτες, στην Πάτρα

Από την κινητοποίηση στο δημαρχείο της Πάτρας
Από την κινητοποίηση στο δημαρχείο της Πάτρας
Κινητοποίηση στο δημαρχείο της Πάτρας έκαναν, χτες, οι δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών για το θέμα της στέγασης και της σίτισης, δηλώνοντας πως θα προασπίσουν τα δικαιώματά τους και δε θα μείνουν στη 8μηνη παράταση της χρηματοδότησης για τις Εστίες. Υπενθυμίζουμε ότι απ' τις αρχές του χρόνου οι Εστίες πέρασαν στα πανεπιστήμια τα οποία δήλωναν αδυναμία να τις συντηρήσουν. Η «λύση» που βρέθηκε ήταν το επόμενο 8μηνο η χρηματοδότηση να δίνεται απ' το Ιδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (πρώην Ε.Ι.Ν) που χειριζόταν το θέμα μέχρι σήμερα. Το πρόβλημα στην ουσία «εκτονώνεται» για τη φετινή χρονιά, αλλά παραμένει, αφού απ' τον Σεπτέμβρη και μετά τα πανεπιστήμια θα αναλάβουν τις Εστίες.

Ο δήμαρχος της Πάτρας δε δέχτηκε την αντιπροσωπεία των φοιτητών και εκπρόσωποι του δήμου στην ουσία δήλωσαν αναρμόδιοι ρίχνοντας τις ευθύνες μόνο στο μνημόνιο, αρνούμενοι να καταδικάσουν, στην ουσία, την πολιτική που υλοποιείται χρόνια τώρα στο χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Οι φοιτητές τόνισαν πως θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για τις 16 Γενάρη, με παράσταση διαμαρτυρίας στον πρόεδρο της Εστίας, ενώ θα προχωρήσουν και σε συνεδριάσεις των Επιτροπών Αγώνα για την οργάνωση της πάλης. Να σημειωθεί πως, προφανώς λόγω της 8μηνης παράτασης της χρηματοδότησης, το ξενοδοχείο που μένουν εστιακοί φοιτητές και το εστιατόριο του πανεπιστημίου συνεχίζουν να λειτουργούν. Πάντως, οι εργαζόμενοι στο εστιατόριο είναι ακόμα απλήρωτοι.

Οι φοιτητές και οι σπουδαστές δε θα μείνουν άπραγοι και δεν αρκούνται στην παράταση της χρηματοδότησης. Ηδη το ΔΣ του συλλόγου σπουδαστών του ΤΕΙ Σπάρτης, δηλώνει συμπαράσταση στον αγώνα των εστιακών φοιτητών της Πάτρας και γενικότερα στον αγώνα τον φοιτητών για σίτιση και στέγαση. Επίσης, καλεί τα ΔΣ των Φοιτητών και Σπουδαστικών Συλλόγων της χώρας να πάρουν ανάλογες αποφάσεις αγώνα και αλληλεγγύης για το ζήτημα της σίτισης και της στέγασης, που πρακτικά, παρά την παράταση, είναι «στον αέρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ