ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ
Προχωρούν σε νέα στάση εργασίας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς
Τρίτη 29 Δεκέμβρη 2020

Σε νέα 4ωρη στάση εργασίας ανά βάρδια θα προχωρήσουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ στο εργοστάσιο της Λάρυμνας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, εάν μέχρι σήμερα η κυβέρνηση δεν ικανοποιήσει το αίτημά τους για καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης που θα αναπληρώνει το κομμένο Δώρο Χριστουγέννων και το πετσόκομμα των αποδοχών τους, καθώς και αν δεν τους ενημερώσει για τους σχεδιασμούς της σχετικά με το μέλλον της επιχείρησης και των εργαζομένων. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και τα Σωματεία τους απαιτούν διασφάλιση της ενιαίας λειτουργίας και παραγωγικής διαδικασίας της επιχείρησης, των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους.

Μετά τη στάση εργασίας την παραμονή των Χριστουγέννων, την απόφαση για τη νέα κινητοποίηση πήρε το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, στο πλαίσιο της ομόφωνης απόφασης της Γενικής Συνέλευσης για δύο στάσεις εργασίας, καθώς και για δύο 24ωρες απεργίες.

Η νέα κινητοποίηση είχε ουσιαστικά προαναγγελθεί κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ στο πλαίσιο της στάσης εργασίας την παραμονή των Χριστουγέννων και δείχνει την αποφασιστικότητά τους να δώσουν συνέχεια στον δίκαιο αγώνα τους ενάντια στους διαλυτικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας την παραμονή των Χριστουγέννων βρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος στον χαιρετισμό του σημείωσε μεταξύ άλλων ότι οι εξελίξεις και η παραδοχή από την πλευρά της κυβέρνησης πως η ΛΑΡΚΟ είναι ένα πραγματικό χρυσωρυχείο δικαιώνουν απόλυτα τους εργαζόμενους και τον αγώνα τους, ενώ τόνισε ότι το ΚΚΕ στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων στηρίζοντας τα αιτήματα και τον αγώνα τους.

Παράταση προθεσμίας στο διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ

Την ίδια στιγμή, το ΤΑΙΠΕΔ, με ανακοίνωσή του έκανε γνωστό ότι παρατείνεται μέχρι την 1η Φλεβάρη (αντί για 11 Γενάρη) η προθεσμία υποβολής προτάσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της ΛΑΡΚΟ που έχουν περιέλθει στην ιδιοκτησία του Δημοσίου (εργοστάσιο της Λάρυμνας και μεταλλεία σε Λάρυμνα και Λούτσι).

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αντίστοιχη ανακοίνωση από την πλευρά του ειδικού εκκαθαριστή, ο οποίος «τρέχει» τον διαγωνισμό για την εκποίηση των υπόλοιπων περιουσιακών στοιχείων, όπως των μεταλλείων σε Καστοριά, Εύβοια και Βοιωτία. Τις προηγούμενες μέρες «διαρροές» από την κυβέρνηση έκαναν λόγο για αντίστοιχη παράταση και σε αυτόν τον διαγωνισμό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Την Τρίτη η έκτακτη Γενική Συνέλευση του Σωματείου (2023-05-27 00:00:00.0)
Αγωνιστικά μπαίνουν στη νέα χρονιά με μάχες για τη δουλειά τους (2023-01-04 00:00:00.0)
Κηρύττει πόλεμο στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ με απολύσεις και εξώσεις από τα σπίτια τους! (2022-02-02 00:00:00.0)
Συνεχίζουν τον αγώνα οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ (2021-01-13 00:00:00.0)
Είμαστε εδώ με ψηλά το κεφάλι και συνεχίζουμε (2020-12-25 00:00:00.0)
Σήμερα απεργούν (2012-11-22 00:00:00.0)