ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Εμείς μετράμε νεκρούς και η κυβέρνηση αντιλαϊκά νομοσχέδια και κέρδη για τους ομίλους
Πέμπτη 18 Μάρτη 2021

MotionTeam

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Με μια μεγάλη διαδήλωση ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία της Θεσσαλονίκης έστειλαν, χτες, δυνατό μήνυμα κλιμάκωσης του αγώνα για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων τους.

Από το μεγάλο και μαχητικό συλλαλητήριο των εργατικών σωματείων, όπου έδωσαν μαζικά το «παρών» και οι φοιτητικοί σύλλογοι, σπουδαστές και και μαθητές, διαμήνυσαν στην κυβέρνηση ότι όσο και να προσπαθεί δεν θα καταφέρει να βάλει σε καραντίνα τον οργανωμένο αγώνα. Θα βρίσκει μπροστά της το λαό, τα σωματεία και τους φορείς του, όσο θα επιμένει να αξιοποιεί την πανδημία για τη συνέχιση της αντιλαϊκής της πολιτικής.

Στη συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου αντάμωσαν οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι νέοι και οι γυναίκες, που δίνουν καθημερινά τη μάχη μέσα στους χώρους δουλειάς, στα νοσοκομεία, έξω από τις σχολές και τα σχολεία, στους δρόμους και στις γειτονιές.

Ο Πέτρος Σημάδης, πρόεδρος της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, μιλώντας για τον έναν χρόνο πανδημίας είπε: «Εμείς τον μετράμε με τους νεκρούς μας, με τους νοσούντες μας, με τα πετσοκομμένα εισοδήματά μας, με τους ανέργους μας, με τις ΜΕΘ που δεν άνοιξαν, με τις κλινικές των εμπόρων της Υγείας που δεν επιτάχθηκαν. Η κυβέρνηση τον μετράει με βάση τα αντιλαϊκά νομοσχέδια που φέρνει, τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων από τα πακέτα ενίσχυσης, τα ενοίκια στις ιδιωτικές κλινικές, τις περικοπές σε Υγεία και Παιδεία. Τις μετράει όμως και με την αγανάκτηση που φουντώνει».

ΚΟΖΑΝΗ
Ο Γιώργος Μεταξάς, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής, αναφέρθηκε στον αγώνα που δίνουν οι φοιτητές, τονίζοντας ότι «ο αυταρχισμός και η επιβολή του φόβου δεν πέρασαν», παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης.

Η Δάφνη Κατσίμπα, πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), μετέφερε τα αιτήματα των υγειονομικών και διεμήνυσε: «Θα είμαστε στο δρόμο για όσο χρειαστεί. Η πανδημία δεν καταπολεμιέται με πρόστιμα ούτε με γκλομπ, με δακρυγόνα και χημικά, ούτε με συλλήψεις και αυταρχισμό, βία, αστυνομοκρατία και εισαγγελικές παραγγελίες για απολογία στην Ασφάλεια».

Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης, η οποία κατέληξε στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Στην κεφαλή της μπήκε το πανό των εργατικών σωματείων με το αίτημα «Λεφτά για Υγεία και Παιδεία, όχι στην καταστολή και την τρομοκρατία». Ακολουθούσαν τα σωματεία των υγειονομικών, το Σωματείο Εργαζομένων στο ΑΧΕΠΑ, η ΕΝΙΘ και στη συνέχεια τα κλαδικά σωματεία, οι συνταξιουχικές οργανώσεις, οι Σύλλογοι Γυναικών (μέλη της ΟΓΕ), που με τα πανό τους πρόβαλαν τις διεκδικήσεις τους και πίσω το μεγάλο μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων και των άλλων οργανώσεων και φορέων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των εργατικών σωματείων.

Σε άλλες πόλεις

Αγωνιστική απάντηση στην κυβέρνηση έδωσαν σωματεία και Επιτροπές Αγώνα με τη μαχητική κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στην Κατερίνη. Μαζί, μια φωνή, υγειονομικοί, εργαζόμενοι άλλων κλάδων, φοιτητές, σπουδαστές και μαθητές διαμήνυσαν ότι θα δυναμώσουν τον αγώνα για την υγεία και την επιβίωσή τους.

Συγκεντρώσεις έγιναν επίσης σε Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Φλώρινα και Καστοριά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να sosουμε την απεξάρτηση! (2024-07-25 00:00:00.0)
Ανυπολόγιστο το κόστος για την υγεία του λαού από τα μέτρα της κυβέρνησης (2022-01-13 00:00:00.0)
Να επαναλειτουργήσουν τώρα τα κλειστά νοσοκομεία (2021-12-14 00:00:00.0)
Ενας χρόνος κλειστά πανεπιστήμια - Ως εδώ! (2021-04-02 00:00:00.0)
Μήνυμα αγωνιστικής κλιμάκωσης τα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα (2021-03-19 00:00:00.0)
Με μαζικό συλλαλητήριο έδωσαν απάντηση στον αυταρχισμό και στην καταστολή (2021-02-26 00:00:00.0)