Τρίτη 14 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Να επαναλειτουργήσουν τώρα τα κλειστά νοσοκομεία

Κινητοποίηση το Σάββατο 18/12, στις 11 π.μ., έξω από τα γραφεία της 3ης και 4ης ΥΠΕ, στην οδό Αριστοτέλους, για την επαναλειτουργία των κλειστών νοσοκομείων «Παναγία», Λοιμωδών και Παλαιού 424, καθώς και την επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας οργανώνει η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ). Καλεί σωματεία και φορείς μαζί με τους υγειονομικούς να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να διεκδικήσουν όλα τα αναγκαία μέτρα.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή την ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης στην κορύφωση του 4ου κύματος της πανδημίας, η ΕΝΙΘ καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει: «Σε αυτήν τη φάση, που η πληρότητα όλων των νοσοκομείων έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, που κυριολεκτικά οι ασθενείς ξεχειλίζουν από τα νοσοκομεία μετά από κάθε εφημερία, δεν κρίνουν σκόπιμη την επαναλειτουργία αυτών των δομών, με προσωπικό και εξοπλισμό, για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών νοσηλείας και περίθαλψης Covid και non-Covid ασθενών;

Τώρα μάλιστα που μια μεταδοτική ασθένεια έχει προκαλέσει μια άνευ προηγουμένου πανδημία, από την οποία σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις δεν θα ξεμπερδέψουμε άμεσα, δεν θα πρέπει να επαναλειτουργήσει το Νοσοκομείων Ειδικών Παθήσεων - Λοιμωδών, με εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό;».

Καλεί κάθε αρμόδιο φορέα, την κυβέρνηση, το υπουργείο Υγείας, την Περιφέρεια, τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Να προχωρήσουν άμεσα: Σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την επαναλειτουργία των κλειστών νοσοκομείων «Παναγία», Λοιμωδών, Παλαιό 424. Αμεσα να λυθούν όλες οι τεχνικές και γραφειοκρατικές διαδικασίες ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα κτίρια. Κάποια από αυτά, όπως το Λοιμωδών, είναι μάλιστα σχεδόν έτοιμα προς χρήση!

Επίσης, επίταξη των 120 κλινών ΜΕΘ και των τουλάχιστον 1.000 κλινών νοσηλείας που έχουν οι 5 μεγάλες ιδιωτικές πολυκλινικές της πόλης (Διαβαλκανικό, «Αγ. Λουκάς», «Βιοκλινική», «Γενική Κλινική» και «Κυανός Σταυρός»). Ενταξη του συνόλου της ιδιωτικής Υγείας σε κεντρικό έλεγχο από το κράτος με στόχο η πανδημία να μην αντιμετωπίζεται σε βάρος των υπόλοιπων ασθενειών. Ολοκληρωμένο πρόγραμμα εμβολιασμού με επίκεντρο την εξαντλητική εξατομικευμένη ενημέρωση μέσα από τις δομές της ΠΦΥ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ