Τρίτη 14 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Από τον Ιούνη με απλήρωτες εφημερίες οι γιατροί!

Σε συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας προχώρησαν χτες γιατροί των Κέντρων Υγείας της 1ης ΥΠΕ, διεκδικώντας την άμεση καταβολή όλων των εφημεριών από τον Ιούνη μέχρι και σήμερα. Σε συνάντηση με την πολιτική ηγεσία απέσπασαν την προφορική δέσμευση ότι θα πληρωθούν μέχρι τέλος του έτους.

Υπενθυμίζεται ότι οι γιατροί που εφημερεύουν δεν έχουν πληρωθεί όλες τους τις εφημερίες από τον μήνα Ιούνιο, δηλαδή δεν τους έχουν καταβληθεί ποσά τα οποία ανέρχονται στο ήμισυ του μηνιαίου τακτικού τους μισθού, ενώ την ίδια στιγμή ασκούνται πιέσεις από τις διοικήσεις προκειμένου να υπερβαίνουν τα όρια ασφαλούς εφημέρευσης, κάνοντας όλο και περισσότερες εφημερίες.

Επίσης, διεκδικούν να αποζημιώνονται οι εκτός ωραρίου βάρδιες στα εμβολιαστικά κέντρα ως εφημερίες και να στελεχωθούν άμεσα τα ΚΥ με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.

Για το θέμα παρενέβη και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ). Οπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, «οι ήρωες υγειονομικοί, που τους χειροκροτούσαν από τα μπαλκόνια, με ευθύνη της κυβέρνησης θα κάνουν Χριστούγεννα χωρίς να έχουν πληρωθεί δεδουλευμένες εφημερίες και ώρες μηνών. Οταν πρόκειται για δωράκια εκατομμυρίων ευρώ στους επιχειρηματίες, η κυβέρνηση εξασφαλίζει με fast track διαδικασίες να ξεπερνιούνται νομικά κωλύματα σε χρόνο dt, αλλά όταν πρόκειται οι εργαζόμενοι να πληρωθούμε τα δεδουλευμένα μας, καθυστερεί χαρακτηριστικά.

Δεν μας αρκεί η διαβεβαίωση του υπουργείου ότι θα τις πληρωθούμε έως το τέλος του έτους. Καμία διορία δεν έχουν. Είναι απαράδεκτο να έχουμε φτάσει Δεκέμβρη και να μην έχει εκταμιευτεί ακόμα το κονδύλι των εφημεριών και των ωρών του 4ου τριμήνου. Εχουμε έγκαιρα αναδείξει το πρόβλημα. Οφειλαν να το έχουν ήδη λύσει. Δεν μας αφορά το πινγκ πονγκ ευθυνών μεταξύ υπουργείου Οικονομικών και υπουργείου Υγείας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ