Πέμπτη 13 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ανυπολόγιστο το κόστος για την υγεία του λαού από τα μέτρα της κυβέρνησης

Με ανοιχτή επιστολή της προς τους εργαζόμενους όλων των κλάδων επιδιώκει η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) να απαντήσει σε ορισμένα βασικά ερωτήματα και προβληματισμούς, όπως π.χ. το «αν η μετάλλαξη "Ομικρον" είναι μια απλή "γριπούλα", όπως υποστηρίζουν στελέχη της κυβέρνησης», «μήπως να την κολλήσουμε όλοι για να ξεμπερδεύουμε με την πανδημία», «αν χρειάζονται λιγότερες μέρες καραντίνας» κ.λπ.

Αναδεικνύει ότι οι λίστες αναμονής για χειρουργεία που ήταν ήδη μεγάλες πριν από την πανδημία, έχουν σήμερα δεκαπλασιαστεί. Οι διαγνωστικοί έλεγχοι ακόμα και για σοβαρές παθήσεις, όπως ο καρκίνος, έχουν μειωθεί έως και 70%. Και σημειώνει ότι όλοι θέλουν να τελειώσει η πανδημία, «αυτό όμως που πρέπει να απασχολήσει τους εργαζόμενους είναι με ποιο κόστος θα γίνει αυτό και κυρίως ποιος θα το πληρώσει».

Ενώ σε ό,τι αφορά το τελευταίο μέτρο της κυβέρνησης για τη μείωση των ημερών καραντίνας σε 5, η ΕΝΙΘ ξεκαθαρίζει ότι δεν βασίζεται σε επιστημονικά δεδομένα και δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες αντιμετώπισης της νόσησης. Τα κριτήρια είναι οικονομικά και όχι ιατρικά.

Σημειώνει πως «ο λαός θα πληρώσει πολύ ακριβά τα μέτρα της κυβέρνησης με ανυπολόγιστο κόστος για την υγεία του. Ακόμα χειρότερα, αν δεν αντιμετωπιστεί αυτή η πολιτική, θα νομιμοποιηθεί η επικίνδυνη λογική της ατομικής ευθύνης στην υγεία, γεγονός που εκτός από εξαιρετικά επικίνδυνο, αφαιρεί από το κράτος την πρώτη ευθύνη για την οργάνωση και τη λειτουργία εθνικού συστήματος Υγείας με στόχο την κάλυψη των αναγκών και όχι την αποφυγή του κόστους ή την ενίσχυση της κερδοφορίας των ιδιωτικών κλινικών που θησαυρίζουν σήμερα σε βάρος της λαϊκής υγείας. Επιπλέον, αυτή η πολιτική δίνει αέρα στα πανιά της εργοδοσίας που τώρα θα γίνει ακόμα πιο επιθετική». Καλεί δε τους εργαζόμενους σε αγώνα για να αναγκαστούν κράτος και εργοδοσία να πάρουν μέτρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ