Πέμπτη 13 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Πρόκληση η αποφυλάκιση του εγκληματία χρυσαυγίτη Νίκου Μίχου

«Προκαλεί το κοινό αίσθημα για άλλη μια φορά η απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης και του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών Αθηνών να αποφυλακίσει τον εγκληματία ναζιστή χρυσαυγίτη Νίκο Μίχο», τονίζει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Πειραιά για την απόφαση αποφυλάκισης του χρυσαυγίτη Μίχου.

Σημειώνει ακόμα ότι «ιδιαίτερα στις γειτονιές του Πειραιά, του Περάματος, στις προσφυγογειτονιές της Δραπετσώνας, της Νίκαιας, στη γειτονιά του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι δεν θα επιτρέψουμε να χύνεται αυτό το ρατσιστικό, φασιστικό δηλητήριο. Θα κόψουμε κάθε μακρύ χέρι του συστήματος όπως αυτό των εγκληματιών της Χρυσής Αυγής ή οποιουδήποτε άλλου μορφώματος τολμήσει να ξεπηδήσει».

Καλεί «τα εργατικά συνδικάτα του Πειραιά, τους εργαζόμενους να αγωνιστούν ενάντια στο φασισμό και την πολιτική που τον θρέφει. Αυτός ο αγώνας δεν σταματά όσο υπάρχει η πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας, της εντατικοποίησης, της εκμετάλλευσης».

«Δυναμώνουμε τον αγώνα μας για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Δεν θα επιτρέψουμε σε αυτά ή σε νέα μαντρόσκυλα να σηκώσουν κεφάλι ποτέ και πουθενά», καταλήγει η ανακοίνωση.

Στη φυλακή παραμένουν Λαγός και Πόπορη

Στο μεταξύ, στη φυλακή θα παραμείνουν οι ναζιστές εγκληματίες Ι. Λαγός και Βεν. Πόπορη, καθώς το Πενταμελές Εφετείο Ανατολών απέρριψε χτες τις αιτήσεις αποφυλάκισης που είχαν υποβάλει. Του Λαγού, ενός από τα κορυφαία στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης ομόφωνα, λόγω απαραδέκτου, και της Πόπορη επί της ουσίας, με πλειοψηφία 4-1. Μειοψήφισε η πρόεδρος Κλεονίκη Χίλιου, που είχε τη γνώμη ότι η Πόπορη πρέπει να αποφυλακιστεί!

Την απόρριψη των αιτήσεων αποφυλάκισης των δύο ναζιστών είχε προτείνει και ο εισαγγελέας Γεώργιος Κοσμίδης.

Του Λαγού για τυπικούς λόγους, καθώς η προηγούμενη αίτησή είχε απορριφθεί ως ανυποστήρικτη στις 6 Οκτώβρη, όμως οι συνήγοροί του δεν περίμεναν να περάσει δίμηνο, όπως απαιτεί ο νόμος, αλλά κατέθεσαν νέα αίτηση στις 2 Δεκέμβρη. Της Πόπορη για ουσιαστικούς λόγους, διότι δεν της προκαλείται υπέρμετρη βλάβη από τη φυλάκισή της, πέραν εκείνης που προκαλείται σε κάθε άτομο που φυλακίζεται. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, και η Πόπορη έχει ευνοϊκή μεταχείριση, αφού έχει μεταφερθεί σε αγροτική φυλακή (στο αγροτικό τμήμα των φυλακών Ελαιώνα στη Θήβα), όπου οι κρατούμενοι εργάζονται έως το μεσημέρι και μειώνεται ο χρόνος κράτησης... Την ίδια μεταχείριση υπενθυμίζεται ότι έχουν και οι ναζιστές Ηλιόπουλος, Στράτος και Χρυσαφίτης. Η αστυνομικός μέλος της ΧΑ Βενετία Πόπορη διατηρούσε στο σπίτι της οπλοστάσιο παράνομα και δρούσε ως πληροφοριοδότης της εγκληματικής οργάνωσης. Υπενθυμίζεται ότι κεντρικά οργανωμένη σε όλη την επικράτεια ήταν και η επιχείρηση προσεταιρισμού αστυνομικών σε τοπικά αστυνομικά τμήματα, για να εξασφαλίζεται η εκ των έσω ενημέρωση και η ατιμωρησία, όπως έχει προκύψει και από την ακροαματική διαδικασία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ