ΑΜΑΛΙΑΔΑ ΗΛΕΙΑΣ
Στους δρόμους για την ενίσχυση της δημόσιας Υγείας
Πέμπτη 7 Οχτώβρη 2021

Μαχητική συγκέντρωση και συλλαλητήριο με αφορμή τα οξυμένα προβλήματα στο χώρο της δημόσιας Υγείας στο νομό, καθώς και την ανάγκη άμεσης ενίσχυσής της, πραγματοποιήθηκε στην Αμαλιάδα, σε συνέχεια των πρωτοβουλιών που έχουν πάρει το Εργατικό Κέντρο της πόλης, σειρά εργατικών συνδικάτων, συλλόγων και φορέων της Ηλείας.

Με συνθήματα όπως «επίταξη ιδιωτών σε όλη την Υγεία, να πληρώσουν κράτος και εργοδοσία», καθώς και «βάλτε τα κέντρα στην εφημερία, στηρίχτε τη δημόσια και δωρεάν Υγεία», οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πόλης, καλώντας ταυτόχρονα τον λαό να πάρει και άλλες πρωτοβουλίες για την ικανοποίηση των αιτημάτων του.

Στην κεντρική ομιλία, η πρόεδρος του ΕΚ Αμαλιάδας, Νατάσα Παναγιωτάρα, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «τη στιγμή που η Ηλεία βρίσκεται στο κόκκινο από επιδημιολογικής πλευράς, η κατάσταση στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της εξακολουθεί και παραμένει απαράδεκτη, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συνθήκες επικίνδυνες για ασθενείς και προσωπικό».

Αναφερόμενη ειδικά στην κατάσταση στο νομό, θύμισε τις εξαγγελίες της κυβέρνησης ότι «δεν μπορεί να υπάρχουν δύο νοσοκομεία σε απόσταση 20 χλμ. και ότι ο καθένας θέλει ένα νοσοκομείο έξω από το σπίτι του». «Για αυτό τις προηγούμενες μέρες το Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Κρεστένων λόγω άδειας δύο γιατρών δεν μπορούσε να κάνει εφημερίες και συνεχίζουν τις μετακινήσεις του υγειονομικού προσωπικού από το Νοσοκομείο Αμαλιάδας προς αυτό του Πύργου, τη στιγμή που δεν έχει καλυφθεί κανένα κενό γιατρού στον Πύργο μετά τις περίπου 20 αποχωρήσεις. Μετατρέπουν έτσι το Νοσοκομείο Αμαλιάδας σε εμβολιαστικό κέντρο με χαρακτηριστικά λειτουργίας αγροτικού ιατρείου, λόγω της μετακίνησης τόσο του ιατρικού όσο και νοσηλευτικού προσωπικού», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυναν οι: Σωκράτης Σωτηρόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Αμαλιάδας, Μαλβίνα Κερερέ, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου, Χρήστος Γαρύφαλος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων δήμων Πύργου - Αρχαίας Ολυμπίας - Ζαχάρως, Νίκος Λοχοβίτης πρόεδρος εργαζομένων ΕΔΟΠ ΔΕΗ και Γιάννης Γιαννόπουλος, γραμματέας ΕΛΜΕ Ηλείας.

Κινητοποιήσεις από σήμερα σε Ικαρία - Φούρνους

Αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας, ενάντια στην υποβάθμιση των δημόσιων μονάδων Υγείας σε Ικαρία και Φούρνους, προγραμματίζουν το Εργατικό Κέντρο Σάμου, το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ικαρίας - Φούρνων, η Ενωση Τεχνικών ΔΕΗ Σάμου - Ικαρίας, το Σωματείο Συνταξιούχων Μισθωτών Ικαρίας - Φούρνων και η Ενωση Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο Καρκινάγρι. Αύριο Παρασκευή στον Μαγγανίτη. Το Σάββατο 9 Οκτώβρη στην Αρεθούσα. Τη Δευτέρα 11 Οκτώβρη στο Καραβόσταμο. Την Τετάρτη 13 Οκτώβρη στο Περδίκι. Ολες οι συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί στις 8 μ.μ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζουν τον αγώνα για πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις (2022-10-19 00:00:00.0)
Τις 133 έφτασαν οι συμμετοχές συνδικάτων και άλλων φορέων στη Δυτική Ελλάδα (2022-02-26 00:00:00.0)
Συνεχίζουν τον αγώνα για την ενίσχυση των δομών Υγείας (2021-11-02 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις σε Πύργο και Αμαλιάδα για τη δημόσια Υγεία (2021-09-16 00:00:00.0)
Σύσκεψη για την Υγεία (2009-02-27 00:00:00.0)
Μπλόκο σε ΝΑΤΟ και G-8 (1999-07-01 00:00:00.0)