Πέμπτη 16 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Κινητοποιήσεις σε Πύργο και Αμαλιάδα για τη δημόσια Υγεία

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις για την ενίσχυση των δομών της δημόσιας Υγείας στον νομό Ηλείας θα προχωρήσουν σωματεία εργαζομένων και συνδικάτα του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα καθώς και άλλοι φορείς, τα οποία συμμετείχαν χτες το απόγευμα σε έκτακτη σύσκεψη έξω από το Γενικό Νοσοκομείου Πύργου.

Συγκεκριμένα, μετά από εισήγηση της προέδρου του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας, Νατάσας Παναγιωτάρα, συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις - συλλαλητήρια στην Αμαλιάδα την Τρίτη 28 Σεπτέμβρη και στον Πύργο την Τρίτη 5 Οκτώβρη, καθώς και παράσταση διαμαρτυρίας στον διοικητή του ΓΝ Πύργου, μέσα στις επόμενες μέρες.

Στη χτεσινή σύσκεψη συμμετείχαν: Το Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας, ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΠΕ Ηλείας, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Πυρόπληκτων, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, ο Σύλλογος Εργαζομένων στους Δήμους Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας, Ζαχάρως, ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΓΝ Πύργου, το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου και Περιχώρων, το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πύργου και Περιχώρων, η Ομάδα Γυναικών Πύργου (μέλος της ΟΓΕ), το Σωματείο Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων, ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Αμαλιάδας, το Σωματείο Εργαζομένων στα Εμπορικά Καταστήματα και Υπηρεσίες, η ΕΔΟΠ ΔΕΗ, η ΕΛΜΕ Ηλείας, ο Εμπορικός Σύλλογος Αμαλιάδας και ο Σύλλογος Δασκάλων Λεχαινών.

Στην Κεφαλονιά

Σε κινητοποιήσεις για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς - Ιθάκης. Αυτή ήταν η απόφαση σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε για το θέμα, με πρωτοβουλία του ΕΚ και συμμετοχή σωματείων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα το βράδυ της Τρίτης. Συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί ενημέρωση των εργαζομένων και του λαού των δύο νησιών, που να καταλήγει σε μηχανοκίνητη πορεία, μέσα στην επόμενη βδομάδα, ως μια αρχή σε αντίστοιχες δράσεις το επόμενο διάστημα.

Οπως τονίστηκε εισηγητικά, από τον πρόεδρο του ΕΚ, Γιώργο Γαβρίλη, η κατάσταση στα δύο νοσοκομεία της Κεφαλονιάς έχει φτάσει στο απροχώρητο. Το ΓΝ Αργοστολίου ξέμεινε από δικό του παθολόγο (βγήκε σε αναστολή ο μοναδικός που υπήρχε) και τις ανάγκες εξυπηρετούν γιατροί της αντίστοιχης ειδικότητας που μετακινήθηκαν από Κέντρα Υγείας. Στο ίδιο νοσοκομείο λιποθύμησε εν ώρα εργασίας πριν από μερικές μέρες η μοναδική αναισθησιολόγος, ως αποτέλεσμα των εξαντλητικών ωραρίων εργασίας. Μεγάλα προβλήματα επικρατούν στο Ληξούρι, ενώ λόγω της έλλειψης προσωπικού στα νοσηλευτικά ιδρύματα και των μετακινήσεων του προσωπικού έχουν αποψιλωθεί από γιατρούς τα Κέντρα Υγείας στην υπόλοιπη Κεφαλονιά και την Ιθάκη, ακόμη και οι υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στις τοπικές εκλογές ο λαός να στείλει μήνυμα (2023-08-01 00:00:00.0)
Συνεχίζουν τον αγώνα για πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις (2022-10-19 00:00:00.0)
Τις 133 έφτασαν οι συμμετοχές συνδικάτων και άλλων φορέων στη Δυτική Ελλάδα (2022-02-26 00:00:00.0)
Να ακουστούν δυνατά το Σάββατο οι εργαζόμενοι και ο λαός (2022-02-25 00:00:00.0)
Στους δρόμους για την ενίσχυση της δημόσιας Υγείας (2021-10-07 00:00:00.0)
Μπλόκο σε ΝΑΤΟ και G-8 (1999-07-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ