ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ
Δεν το κουνάνε ρούπι από το δικαίωμά τους στη δουλειά

Συναγερμός για τη σημερινή κινητοποίηση στη Λάρυμνα ενάντια στα διαλυτικά σχέδια της κυβέρνησης

Παρασκευή 18 Μάρτη 2022

«Δεν θα μας βγάλει κανένας από τις εργασίες και τα σπίτια μας», δηλώνουν ξεκάθαρα και αποφασιστικά οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και οι οικογένειές τους, και σήμερα Παρασκευή στέλνουν ένα ακόμα δυναμικό μήνυμα αγώνα και αντίστασης ενάντια στο έγκλημα της κυβέρνησης με τις απολύσεις, το ξεσπίτωμα, τη διάλυση της ΛΑΡΚΟ και το μαράζωμα ολόκληρων περιοχών.

Εργαζόμενοι από όλες τις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ, γυναίκες και παιδιά, κάτοικοι των χωριών της περιοχής, εργαζόμενοι και εκπρόσωποι συνδικάτων θα συγκεντρωθούν στις 11 π.μ. μπροστά από τα γραφεία της διεύθυνσης του εργοστασίου στη Λάρυμνα, προσθέτοντας έναν ακόμα σταθμό στον μεγαλειώδη αγώνα που δίνουν πάνω από δυο χρόνια τώρα. Με τη σημερινή συγκέντρωση - ενημερωτική συνέλευση, οι εργαζόμενοι και τα Σωματεία τους σηματοδοτούν την κλιμάκωση του αγώνα για να κρατήσουν τη ΛΑΡΚΟ ανοιχτή και να επιβιώσουν οι οικογένειές τους, να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας και τον μόχθο τους. «Ο αγώνας τώρα ξεκινάει», σημειώνουν χαρακτηριστικά τα Σωματεία, στέλνοντας μήνυμα αποφασιστικότητας και ενότητας για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Τις τελευταίες μέρες στον οικισμό του εργοστασίου και στα γύρω χωριά έχει σημάνει συναγερμός για τη σημερινή κινητοποίηση. Το Σωματείο οργάνωσε εξορμήσεις καλώντας τον λαό της περιοχής να συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων και να αγωνίζεται μαζί τους ενάντια στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, που διαλύουν τη ΛΑΡΚΟ και οδηγούν την περιοχή σε κοινωνικό και οικονομικό μαρασμό. Πραγματοποίησε επίσης παρεμβάσεις στην πύλη και συσκέψεις, ενημερώνοντας τους εργαζόμενους για τις τελευταίες εξελίξεις: Την προσχηματική διαβούλευση των ομαδικών απολύσεων και την ολοκλήρωση του εγκλήματος που προωθεί η κυβέρνηση, απολύοντας όλους τους εργαζόμενους στα τέλη Μάρτη και προκαλώντας σοβαρό κίνδυνο διάλυσης και οριστικού κλεισίματος της ΛΑΡΚΟ.

Ενημέρωσε ακόμα τους εργαζόμενους σχετικά με τις αποφάσεις του Συντονιστικού των Σωματείων για κλιμάκωση του αγώνα και τον σχεδιασμό των επόμενων κινητοποιήσεων, βήμα το βήμα και μέσα από συλλογικές διαδικασίες, όπως η σημερινή συγκέντρωση στο εργοστάσιο της Λάρυμνας. Επισημαίνει δε τη δικαίωση των θέσεων και των προτάσεων που έχουν καταθέσει κατά τη διάρκεια του αγώνα τα Σωματεία, αναδεικνύοντας την αξία της ΛΑΡΚΟ, τις παραγωγικές της δυνατότητες και τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξής της, που διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα της. Οτι η ΛΑΡΚΟ αποτελεί «χρυσωρυχείο», κάτι που επιβεβαιώνεται από την εκτίναξη της τιμής του νικελίου και τις προβλέψεις για διατήρησή της σε υψηλά επίπεδα, όπως επεσήμαναν τα σωματεία και στην επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της Βουλής και τους πολιτικούς αρχηγούς, ζητώντας πολιτική παρέμβαση ώστε να επανακαταρτιστεί το σχέδιο εξυγίανσης της ΛΑΡΚΟ, με βάση τα νέα δεδομένα και συνθήκες.

Την ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ολοκληρώσει το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ, οι εργαζόμενοι και τα Σωματεία τους στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα. «Από τις εργασίες και τα σπίτια μας δεν πρόκειται να βγούμε», τονίζουν σε κάθε τους ανακοίνωση, δηλώνοντας αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι τέλους.

«Στον άτιμο πόλεμο που μας έχει κηρύξει η κυβέρνηση, κηρύσσουμε και από την πλευρά μας πόλεμο. Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε, παρά μόνο να αγωνιστούμε όλοι σαν μια γροθιά για να ανατρέψουμε αυτό το έγκλημα. Με ενότητα και ανυποχώρητο αγώνα θα φτάσουμε μέχρι τη νίκη», υπογραμμίζει στην τελευταία του ανακοίνωση το Επιχειρησιακό Σωματείο Εργαζομένων της Λάρυμνας.

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ αναμένεται να σταθούν και στη σημερινή κινητοποίηση οι γυναίκες και τα παιδιά τους. Ηδη τις προηγούμενες μέρες η Επιτροπή Αγώνα Γυναικών ΛΑΡΚΟ προχώρησε σε σύσκεψη για τη συμμετοχή στη σημερινή συγκέντρωση και για την οργάνωση της κλιμάκωσης του αγώνα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ξεσηκωμός! Ηρθε η ώρα για τη μεγάλη αναμέτρηση, για ΛΑΡΚΟ ανοιχτή και με όλες τις θέσεις εργασίας (2024-07-16 00:00:00.0)
Πρόσφεραν δύναμη στους εργάτες και τις οικογένειές τους (2024-06-18 00:00:00.0)
Αγωνιστική κλιμάκωση με κατάληψη στο εργοστάσιο της Λάρυμνας (2024-03-28 00:00:00.0)
Απεργία - σταθμός στον αγώνα ενάντια στο έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ (2022-04-06 00:00:00.0)
Σήμερα η μεγάλη συναυλία - σταθμός στον αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ (2021-07-29 00:00:00.0)
Απεργία σήμερα και συγκέντρωση στη Λαμία (2021-05-25 00:00:00.0)