Τρίτη 25 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
8ΩΡΟ - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ
Απεργία σήμερα και συγκέντρωση στη Λαμία

Απαντούν στην προσπάθεια της κυβέρνησης να συναινέσουν στις απολύσεις τους

Συνεχίζουν τον αγώνα για τη διασφάλιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους οι εργαζόμενοι και τα σωματεία της επιχείρησης, απέναντι στους εγκληματικούς σχεδιασμούς και τις παγίδες της κυβέρνησης.

Με κεντρικό σύνθημα «Δεν βγαίνουμε έξω από την εργασία μας», προχωρούν σήμερα Τρίτη σε 24ωρη απεργία και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας της Λαμίας, ενώ την Παρασκευή 28 Μάη, επίσης στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας στην Αθήνα, απαιτώντας συνάντηση με τον υπουργό. Τα σωματεία καλούν συνδικαλιστικές οργανώσεις της Αττικής σε συμπαράσταση.

Η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση, αλλά και η παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας, αγκαλιάζει όλους τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, καθώς στις αρχικές αποφάσεις που είχαν πάρει τα Σωματεία στο εργοστάσιο της Λάρυμνας και στα μεταλλεία Αγίου Ιωάννη, προστέθηκαν τα Σωματεία Εργαζομένων στα μεταλλεία της Εύβοιας, της Καστοριάς και των γραφείων της ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα.

Απορρίπτοντας την παγίδα της κυβέρνησης να συναινέσουν στις απολύσεις τους, να αποδεχθούν την εκποίηση της ΛΑΡΚΟ και των περιουσιακών της στοιχείων και να συρθούν σε έναν κάλπικο διάλογο για τις αποζημιώσεις, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, δίνουν συνέχεια στον πολύμηνο δίκαιο αγώνα τους και παράλληλα στέλνουν δυναμική απάντηση στην κυβέρνηση και τους μηχανισμούς της, μέσα και έξω από το εργοστάσιο.

«Την Τρίτη 25 Μάη η κυβέρνηση θα πάρει για ακόμη μία φορά την απάντηση: "Οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ δεν το βάζουν κάτω, μαζί τους είναι οι εργαζόμενοι και σωματεία από όλη τη χώρα"», τονίζει το επιχειρησιακό Σωματείο στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, απευθύνοντας κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην απεργία και τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Λαμία.

Και προσθέτει: «Δεν βγαίνουμε από την εργασία μας. Δεν χαρίζουμε τον ιδρώτα μας, δεν χαρίζουμε το αίμα μας. 17 μήνες είμαστε στον αγώνα. Σε όλους και σε όλα τέλος και είμαστε όρθιοι. Συνεχίζουμε. Απαιτούμε τη διασφάλιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, ακόμα όλων των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων μας».

Για τη μετακίνηση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στη Λαμία έχουν δρομολογηθεί λεωφορεία από τη Λάρυμνα και τα γύρω χωριά, τα μεταλλεία του Αγίου Ιωάννη στη Βοιωτία και τα μεταλλεία της Εύβοιας, ενώ στο πλευρό των εργαζομένων αναμένεται να βρεθούν εκπρόσωποι συνδικάτων από ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα. Την αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργαζομένων εκφράζει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λαμίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ