Τρίτη 18 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ
Πρόσφεραν δύναμη στους εργάτες και τις οικογένειές τους

Από την επίσκεψη αλληλεγγύης της Ομάδας Γυναικών Μελισσίων - Πεντέλης
Από την επίσκεψη αλληλεγγύης της Ομάδας Γυναικών Μελισσίων - Πεντέλης
Δύναμη και κουράγιο στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και τις οικογένειές τους για να συνεχίσουν τον μεγάλο και δίκαιο αγώνα τους, έδωσε η πρωτοβουλία της Ομάδας Γυναικών Μελισσίων - Πεντέλης (ΟΓΕ) να επισκεφτεί το εργοστάσιο και τον οικισμό της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα και να εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη της.

Τις γυναίκες που επισκέφτηκαν το εργοστάσιο, το πρωί της Κυριακής 16 Ιούνη, υποδέχτηκαν μέλη της διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων, αλλά και αντιπροσωπεία της Ομάδας Γυναικών Λοκρών (ΟΓΕ).

Αρχικά έγινε υποδοχή στα γραφεία του Σωματείου, όπου ο πρόεδρος του ΔΣ, Παναγιώτης Πολίτης, ενημέρωσε για το τι είναι η ΛΑΡΚΟ, για τη σημασία της στην ανάπτυξη της βιομηχανίας της χώρας μας συνολικά, αλλά και τον ρόλο που παίζει στην τοπική κοινωνία, η οποία ερημώνει κάτω από την εφαρμογή συγκεκριμένων πολιτικών αποφάσεων, όπως επισήμανε.

Εγινε ιδιαίτερη συζήτηση για τις τρέχουσες εξελίξεις, τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης να πετάξει εκτός εργοστασίου τους εργαζόμενους, αλλά και την κλιμάκωση του αγώνα για να παραμείνουν οι εργαζόμενοι στην εργασία τους, να επαναλειτουργήσει η ΛΑΡΚΟ και να μην μαραζώσει ο τόπος.

Μάλιστα, από την πλευρά της Ομάδας Γυναικών Μελισσίων - Πεντέλης προσφέρθηκε οικονομική ενίσχυση στο Σωματείο για τη στήριξη των κινητοποιήσεων των εργαζομένων σε αυτή την κρίσιμη φάση του αγώνα, ενώ ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για τη σημερινή συγκέντρωση στα δικαστήρια Ευελπίδων στην Αθήνα.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στη λαογραφική έκθεση που στεγάζεται στο σχολείο του οικισμού, όπου παράλληλα παρακολούθησαν την εργασία μαθητών και δασκάλων του Γυμνασίου με θέμα: «Επιστροφή στις ρίζες. Υλικός και άυλος πολιτισμός. Μετατροπή της αγροτικής κοινωνίας σε βιομηχανική».

Μέσα από την έκθεση λαογραφίας και την εργασία των μαθητών και εκπαιδευτικών, οι γυναίκες της Ομάδας Γυναικών Μελισσίων - Πεντέλης ενημερώθηκαν για την ιστορική, κοινωνική και οικονομική εξέλιξη της περιοχής, τον μόχθο και τους αγώνες του λαού. Πώς, με επίκεντρο τα μεταλλεία και στη συνέχεια το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ, η περιοχή μετατράπηκε από αγροτική σε βιομηχανική. Μια εξέλιξη που οι εγκληματικοί σχεδιασμοί της κυβέρνησης, της ΕΕ και των επιχειρηματικών συμφερόντων θέλουν να της κόψουν το νήμα, κλείνοντας και διαλύοντας τη ΛΑΡΚΟ, διώχνοντας τους εργαζόμενους, ερημώνοντας τον τόπο.

Η επίσκεψη στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ και την περιοχή της Λάρυμνας ολοκληρώθηκε με ξενάγηση σε αρχαιολογικά ευρήματα της περιοχής.

«Η αλληλεγγύη είναι η δύναμη που μας βαστά όρθιους»

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας εκφράζει τη χαρά και τη συγκίνησή του για την πρωτοβουλία και την επίσκεψη της Ομάδας Γυναικών Μελισσίων - Πεντέλης.

Επισημαίνει ότι «η έκφραση αλληλεγγύης είναι η δύναμη που μας βαστά όρθιους 4 χρόνια και 7 μήνες» και τονίζει: «Η ζωντανή έκφραση αλληλεγγύης επιβεβαιώνει ότι όποτε, όπου, σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες και με οποιαδήποτε μορφή χρειαστεί, το μέτωπο υπεράσπισης της επαναλειτουργίας της ΛΑΡΚΟ και όλων των θέσεων εργασίας σε αυτή, αυτόν τον αγώνα θα τον φτάσει μέχρι το τέλος, μέχρι τη νίκη».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μια γροθιά! Συνεχίζουν τον αγώνα για να καπνίσει ξανά η τσιμινιέρα(2024-04-19 00:00:00.0)
Ξεσηκωμός! Ολοι στον αγώνα ενάντια στις απολύσεις και το ξεσπίτωμα!(2022-02-10 00:00:00.0)
Σήμερα η μεγάλη συναυλία - σταθμός στον αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ(2021-07-29 00:00:00.0)
Συνέχιση του αγώνα αποφάσισε το Συντονιστικό των Σωματείων(2021-07-09 00:00:00.0)
Ανυπόταχτος αγώνας στο πλευρό των παιδιών σας(2006-09-24 00:00:00.0)
Η Αλέκα Παπαρήγα σε Λάρυμνα και Μαρτίνο(2006-09-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ