Τρίτη 18 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
Διαδήλωσαν χθες ενάντια στις απολύσεις στο Νοσοκομείο «Αγία Ολγα»

Η αγωνιστική πίεση έφερε 6μηνη παράταση στη δουλειά των συμβασιούχων

Ενάντια στις απολύσεις, στη μόνιμη αβεβαιότητα, στην ομηρία των ελαστικών μορφών απασχόλησης διαδήλωσαν χθες οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο «Αγία Ολγα», στο πλαίσιο στάσης εργασίας που είχε προκηρύξει το Σωματείο τους.

Στο πλευρό τους βρέθηκαν σωματεία και μαζικοί φορείς της περιοχής: Τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ Ν. Ιωνίας, ο Σύλλογος Εργαζομένων του δήμου, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Γ. Σεφέρης», ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Αττικής «Ο Βύρων», το Παράρτημα Βορειοδυτικών της Ενωσης Λογιστών - Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής και ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών της περιοχής. Παρευρέθηκε επίσης ο Πέτρος Αλέπης, δημοτικός σύμβουλος Νέας Ιωνίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την επικείμενη απόλυση 30 συμβασιούχων, που οι συμβάσεις τους λήγουν στις 30 Ιούνη και οι οποίοι δουλεύουν στη σίτιση και στη φύλαξη του νοσοκομείου.

Υπενθυμίζεται ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η παράδοση των υπηρεσιών σίτισης, φύλαξης και καθαριότητας σε εργολαβικά συνεργεία. Στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, αν απολυθούν οι 30 εργαζόμενοι «η δουλειά δεν θα βγαίνει», ενώ οι ελλείψεις στο νοσηλευτικό προσωπικό αγγίζουν το 45%.

Τη συνεχιζόμενη εμπορευματοποίηση της Υγείας στηλίτευσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου, Δημήτρης Αβραμίδης, ξεκαθαρίζοντας: «Καμία απόλυση, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, να γίνουν άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις δημόσιες μονάδες Υγείας».

«Η Υγεία δεν είναι εμπόρευμα. Η κυβέρνηση να κόψει τον λαιμό της και να μονιμοποιήσει τους ανθρώπους που δίνουν την ψυχή και τη ζωή τους για να κρατήσουν το νοσοκομείο όρθιο», σημείωσε ο Π. Αλέπης, θυμίζοντας: «500.000 ευρώ κάθε μέρα κόστισε η φρεγάτα "Υδρα", που βρισκόταν στην Ερυθρά Θάλασσα για 50 μέρες. Πέρα από τους κινδύνους, κόστισε εκατομμύρια ευρώ. Θα είχαμε φτιάξει τρία "Αγία Ολγα" στη Ν. Ιωνία. Λεφτόδεντρα υπάρχουν, για τους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές, και όχι για τον λαό και τις ζωτικές του ανάγκες». Παράλληλα επεσήμανε τη δραματική υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση και του Κέντρου Υγείας Ν. Ιωνίας, που καθιστούν αδύνατη την εξυπηρέτηση ακόμα και απλών περιστατικών. Το θέμα του νοσοκομείου άλλωστε θα τεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, με πρωτοβουλία της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Εκ μέρους των συνταξιούχων του ΙΚΑ μίλησε ο Τάκης Κοσυβάς και εκ μέρους των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ ο Παναγιώτης Σαμπλίδης. Η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης», Ντιάνα Λιάκου, εξέφρασε την αλληλεγγύη των εκπαιδευτικών, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για το αίσχος της κατηγοριοποίησης της δημόσιας Υγείας.

Ο Αιμίλιος Βαζούρας μετέφερε αντίστοιχη εικόνα από τον Σύλλογο Εργαζομένων Δήμου Ν. Ιωνίας, όπου από τους 600 εργαζόμενους πάνω από 250 είναι συμβασιούχοι, για να τονίσει ότι η επίθεση είναι κοινή προς όλους τους εργαζόμενους, άρα κοινός πρέπει να είναι και ο αγώνας. Εκ μέρους της ΠΟΕΔΗΝ ο Γιάννης Παπαδόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Δράμας, μετέφερε αντίστοιχη εικόνα από το νοσοκομείο που εργάζεται.

Σωματεία και φορείς πορεύτηκαν και πραγματοποίησαν δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του νοσοκομείου. Κάτω από την πίεση της κινητοποίησης οι εργαζόμενοι στη σίτιση και στη φύλαξη πήραν 6μηνη παράταση, ωστόσο ξεκαθαρίζουν ότι δεν επαναπαύονται και παραμένουν σε αγωνιστική ετοιμότητα, καθώς η κυβέρνηση έχει κάνει σινιάλο στις διοικήσεις για επιτάχυνση των διαγωνισμών ανάθεσης των υπηρεσιών σε εργολάβους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ