Τρίτη 18 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗ ΦΑΓΕ
«Φρένο» στην παραγωγή για τη ΣΣΕ και ουσιαστικές αυξήσεις

Οι εργάτες συγκεντρωμένοι έξω από το εργοστάσιο της ΦΑΓΕ
Οι εργάτες συγκεντρωμένοι έξω από το εργοστάσιο της ΦΑΓΕ
Με επιτυχία και με μαζική συμμετοχή δόθηκε η μάχη της 48ωρης απεργίας στο εργοστάσιο της ΦΑΓΕ στη Μεταμόρφωση, που ολοκληρώθηκε χτες, καταφέρνοντας ξανά να βάλει «φρένο» στην παραγωγή, ενώ συνεχίστηκε και χτες η έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης με την παρουσία άλλων σωματείων του κλάδου έξω από την πύλη του εργοστασίου.

Χτες πραγματοποιήθηκε συνάντηση του επιχειρησιακού Σωματείου με εκπρόσωπο της εργοδοσίας, ο οποίος απέφυγε να δεσμευθεί για οτιδήποτε.

Υπενθυμίζεται ότι βασικό αίτημα των εργαζομένων είναι η υπογραφή ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις, κάτι που η εργοδοσία απορρίπτει, εμμένοντας σε μια οικειοθελή παροχή - «ψίχουλα» της τάξης του 3%. Οπως σημειώνει το Σωματείο, «παρ' όλη την αυξημένη κερδοφορία η εργοδοσία αρνείται την αύξηση που προτείνουμε, καθώς και την επαναφορά των τριετιών από το 2012 που πάγωσαν λόγω οικονομικής κρίσης, παρά την υπερβολική κερδοφορία τετραπλασιάζοντας τα κέρδη τα τελευταία χρόνια από τη δική μας δουλειά. Το μόνο που μας ζητάει όλα τα χρόνια, είναι να βάζουμε πλάτη, όπως το 2003 με τα μουχλιασμένα γιαούρτια, ενώ όταν ζητάμε ικανοποιητικές αυξήσεις, μας γυρνάει την πλάτη και απαντάει ότι δίνει τα νόμιμα καλυπτόμενη από τον νόμο που πάγωσε τις τριετίες».

Το Σωματείο τις επόμενες μέρες θα καλέσει τους εργαζόμενους σε νέα Γενική Συνέλευση, προκειμένου να αποφασίσουν τα επόμενα βήματά τους.

Στη χτεσινή συγκέντρωση έξω από το εργοστάσιο βρέθηκε από νωρίς το πρωί μαζί με τους απεργούς αντιπροσωπεία του Σωματείου Εργαζομένων «Hellenic Quality Foods» Εύβοιας, που ανήκει στον ίδιο όμιλο, εκφράζοντας τη στήριξη και τη συμπαράστασή του. Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο, «οι εργαζόμενοι στον ΜΙΜΙΚΟ, παρότι βρισκόμαστε και εμείς στις επιχειρήσεις ΦΙΛΙΠΠΟΥ που αποτελούν έναν από τους μεγαλύτερους εργοδότες του κλάδου Τροφίμων και Ποτών, δεν μπορούμε να επιβιώσουμε λόγω των χαμηλών αποδοχών που παίρνουμε. Δεν πάει άλλο! Διεκδικούμε την υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις και στον δικό μας εργασιακό χώρο των επιχειρήσεων ΦΙΛΙΠΠΟΥ. Ο συντονισμός και η κοινή δράση όλων των σωματείων στις επιχειρήσεις ΦΙΛΙΠΠΟΥ και ταυτόχρονα ο ξεχωριστός αγώνας που αναπτύσσει το κάθε σωματείο είναι ο μόνος τρόπος για να ζήσουμε καλύτερα εμείς, οι οικογένειές μας, τα παιδιά μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ