Τρίτη 18 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Βαρύ το τίμημα για το μεροκάματο, καθημερινά τα «ατυχήματα»

Διανομέας και εργάτης σε δήμο τα θύματα των τελευταίων ημερών

Ακόμα ένα εργατικό «ατύχημα» με διανομέα σημειώθηκε τις προηγούμενες μέρες, αυτήν τη φορά στη Θεσσαλονίκη, στην περιοχή της Περαίας. Ο διανομέας τράκαρε εν ώρα εργασίας, ενώ δούλευε σε συνθήκες καύσωνα, έχοντας να βγάλει δεκάωρη βάρδια.

Οπως καταγγέλλει μάλιστα το ΣΕΤΕΠΕ, «ο εργοδότης προσπάθησε να μην το περάσει ως εργατικό ατύχημα. Το πιο τραγικό όμως στην υπόθεση είναι ότι ο συνάδελφος, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο κατάστημα, πληρώνει το μπουκαλάκι νερό που πίνει, αντί να του το παρέχει δωρεάν ο εργοδότης!».

Τα γεγονότα αναδεικνύουν την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι εργαζόμενοι στον κλάδο: Εντατικοποίηση, πολύωρα ωράρια, εργοδοτική αυθαιρεσία. Αποκαλύπτεται δε ότι όσα μέτρα παίρνει η εκάστοτε κυβέρνηση για τους εργαζόμενους στην πράξη αποδεικνύονται ελλιπή.

Το ΣΕΤΕΠΕ απαιτεί μέτρα προστασίας τώρα και ξεκαθαρίζει: «Δεν θα καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια να βλέπουμε διανομείς, καμαριέρες, συντηρητές και μάγειρες να σακατεύονται επειδή δεν παίρνονται μέτρα από τις κυβερνήσεις. Δεν θα περιμένουμε το επόμενο θύμα στο κυνήγι των αμύθητων κερδών. Οπως έχουμε αποδείξει, με την οργανωμένη μας δράση μπορούμε να βάλουμε τις δικές μας ανάγκες μπροστά, διεκδικώντας μέτρα προστασίας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, αυξήσεις στους μισθούς, 5ήμερο - 7ωρο, επαναφορά των Βαρέων σε όλο τον κλάδο. Γιατί δεν μπορούμε να δουλεύουμε για 750 ευρώ και με τον φόβο του ατυχήματος».

Σε σοβαρή κατάσταση σε νοσοκομείο της Πάτρας νοσηλεύεται μετά από εργατικό «ατύχημα» και ένας 55χρονος εργαζόμενος της καθαριότητας του δήμου Ακτίου - Βόνιτσας, που τραυματίστηκε εν ώρα εργασίας το πρωί της Κυριακής.

Οπως έγινε γνωστό, ο άτυχος άνδρας βρισκόταν έξω από το Δημοτικό Σχολείο της Κατούνας και μετέφερε κάδο απορριμμάτων στη θέση του, ενώ τον είχε αδειάσει στο απορριμματοφόρο όχημα. Εκείνη την ώρα ΙΧ αυτοκίνητο που έκανε οπισθοπορεία τον χτύπησε, προκαλώντας του σοβαρό τραυματισμό.

Ο εργαζόμενος μεταφέρθηκε αρχικά στο ΚΥ Αμφιλοχίας και από εκεί σε νοσοκομείο στην Πάτρα, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο ένα του πόδι, ευτυχώς χωρίς να διατρέξει κίνδυνο για τη ζωή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ