Τρίτη 18 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΒΣΑ
Ενας στους δύο επαγγελματίες φορολογείται για ανύπαρκτα εισοδήματα

Συγκέντρωση στις 26 Ιούνη στο υπουργείο Οικονομικών ενάντια στον νόμο της φοροληστείας

Αντιμέτωποι με εξοντωτική φορολόγηση βρίσκονται οι μικροί επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι, καθώς με τις φετινές φορολογικές δηλώσεις κάνει «πρεμιέρα» ο νόμος 5073/2023, με τον οποίο η κυβέρνηση εντείνει τη φοροαφαίμαξη του περιορισμένου εισοδήματός τους. Μπροστά στην κατάσταση αυτή, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ) επαναφέρει το αίτημά της να καταργηθεί ο συγκεκριμένος νόμος και καλεί σε κινητοποίηση την Τετάρτη 26 Ιούνη, στις 7 μ.μ. στο υπουργείο Οικονομικών. «Αρκετά ματώσαμε - Αρκετά πληρώσαμε. Να καταργηθεί τώρα ο Ν. 5073/2023, που εκτοξεύει τη φορολογία αυτοαπασχολούμενων και επαγγελματιών», αναφέρει στο κάλεσμά της.

«Με την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων ξεδιπλώνεται η νέα φοροληστεία της κυβέρνησης, αφήνοντας όλους τους συναδέλφους άναυδους με τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν», υπογραμμίζει η Ομοσπονδία. Καταγγέλλει «την τεκμαρτή φορολόγηση και την υποχρεωτική εφαρμογή των myDATA», υπενθυμίζοντας ότι τα μέτρα αυτά έρχονται να προστεθούν στην κατάργηση του αφορολόγητου, στη φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, στο τέλος επιτηδεύματος, στον ΕΝΦΙΑ και σε μια σειρά αδίκους έμμεσους φόρους τους οποίους επέβαλαν προηγούμενες κυβερνήσεις.

«Δεν υποχωρούμε. Απαιτούμε την άμεση κατάργησή του. Ο νόμος 5073/2023 δεν διορθώνεται, δεν βελτιώνεται», ξεκαθαρίζει η ΟΒΣΑ και διεκδικεί: Να καταργηθούν εδώ και τώρα ο ν. 5073/2023 και κάθε τεκμαρτή φορολόγηση. Αμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όλους, χωρίς προϋποθέσεις. Αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ, αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων.

Οσον αφορά τις ηγεσίες των τριτοβάθμιων οργανώσεων των επαγγελματιών, οι οποίες έχουν επικεντρώσει την κριτική τους στην «αντισυνταγματικότητα» του νόμου και τις πρωτοβουλίες τους στην προσφυγή που έχουν καταθέσει στο ΣτΕ, η ΟΒΣΑ καλεί τους επαγγελματίες να μη δείξουν σε αυτές καμία εμπιστοσύνη. Πρόκειται για δυνάμεις που καλούν «τον λύκο να φυλάξει τα πρόβατα», καθώς αξιοποιούν ως συνταγματολόγο τον Ευάγγελο Βενιζέλο, «κορυφαίο στέλεχος των μνημονιακών κυβερνήσεων, εμπνευστή του PSI που τσάκισε τα ταμεία μας». Οι ίδιοι χαρακτηρίζουν τον νέο φορολογικό νόμο «ιδεοληψία» της κυβέρνησης, αποκρύπτοντας ότι «αποτελεί συνέχεια της φοροληστείας από όλες τις κυβερνήσεις» και «προτεραιότητα για την Ευρωπαϊκή Ενωση», την οποία όχι μόνο αφήνουν στο απυρόβλητο αλλά «συνεχώς διαφημίζουν και υπερασπίζονται στα συνέδριά τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ