Πέμπτη 10 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΛΑΡΚΟ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΛΑΡΥΜΝΑΣ
Ξεσηκωμός! Ολοι στον αγώνα ενάντια στις απολύσεις και το ξεσπίτωμα!

«Δεν πρόκειται να βγούμε από τις εργασίες και τα σπίτια μας» το μήνυμα των εργαζομένων, που σήμερα απεργούν και κατεβαίνουν στην Αθήνα. Στις 10.30 π.μ. η παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών

Απεργούν σήμερα Πέμπτη οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ με απόφαση των σωματείων τους και κατεβαίνουν στην Αθήνα, οργανώνοντας μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών στις 10.30 π.μ. Ταυτόχρονα, σήμερα μπαίνουν στη μάχη γονείς και μαθητές στη Λάρυμνα και τα γύρω χωριά, κάνοντας και δική τους υπόθεση τον αγώνα ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για κλείσιμο και ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ, για απολύσεις του προσωπικού και εξώσεις από τον οικισμό, που διαλύουν και μαραζώνουν τον τόπο τους.

Με λεωφορεία και αυτοκίνητα που θα αναχωρήσουν από τα χωριά γύρω από το εργοστάσιο της Λάρυμνας και από τα μεταλλεία στα Ψαχνά Εύβοιας και στον Αγιο Ιωάννη Βοιωτίας, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ κατεβαίνουν μαζικά για μία ακόμη φορά στην Αθήνα, δίνοντας συνέχεια στον αγώνα και δηλώνοντας την αποφασιστικότητά τους να παλέψουν μέχρι τέλους για τη ζωή και το δικαίωμα στην εργασία, για τις οικογένειές τους. Απαιτούν από την κυβέρνηση τη διασφάλιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, όλων των θέσεων εργασίας των δικαιωμάτων και του μόχθου τους, διατρανώνοντας: «Από τις εργασίες και τα σπίτια μας δεν πρόκειται να βγούμε».

Ομόφωνη απόφαση των Γενικών Συνελεύσεων είναι μάλιστα και η συνέχιση του αγώνα με νέες δυναμικές κινητοποιήσεις, όπως το συλλαλητήριο την Κυριακή 13 Φλεβάρη, στις 10.30 π.μ., στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, στο οποίο ήδη δεκάδες συνδικάτα και φορείς από τη Στερεά Ελλάδα και την Αττική έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους.

Μαθητές ετοιμάζουν τα πανό τους για τις σημερινές συγκεντρώσεις στη Λάρυμνα και τις γύρω περιοχές
Μαθητές ετοιμάζουν τα πανό τους για τις σημερινές συγκεντρώσεις στη Λάρυμνα και τις γύρω περιοχές
Στο μεταξύ, σε μαζική Γενική Συνέλευση προχώρησαν χτες και οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία της ΛΑΡΚΟ στην Εύβοια, καταδικάζοντας τους σχεδιασμούς και τις προτάσεις της κυβέρνησης, ενώ αποφάσισαν να συνταχθούν με τις αποφάσεις για κινητοποιήσεις που έχει πάρει το σωματείο της Λάρυμνας, αλλά και των υπόλοιπων εγκαταστάσεων της επιχείρησης. Χαιρετισμό στη συνέλευση απηύθυνε ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του επιχειρησιακού σωματείου της Λάρυμνας, ενημερώνοντας τους εργαζόμενους για τις εξελίξεις στους εγκληματικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

Στρατηγείο του αγώνα τα γραφεία του σωματείου

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η δράση των εργαζομένων και των σωματείων τους για την οργάνωση των κινητοποιήσεων που έχουν προγραμματιστεί και στο πλαίσιο αυτό, για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, δεκάδες εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ στο εργοστάσιο της Λάρυμνας συγκεντρώθηκαν με τα αυτοκίνητά τους στον κόμβο του Μαρτίνου και πραγματοποίησαν αυτοκινητοπορεία, ξεσηκώνοντας τα χωριά της περιοχής και καλώντας σε στήριξη του αγώνα και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις. Για μία ακόμη φορά είχαν θερμή υποδοχή από τους κατοίκους και τους καταστηματάρχες των χωριών, οι οποίοι παράλληλα εξέφρασαν τη στήριξη και τη συμμετοχή τους στον αγώνα.

Επίσης αντιπροσωπείες του Σωματείου πραγματοποιούν μία σειρά επικοινωνίες και συναντήσεις με εκπροσώπους τοπικών φορέων, ενημερώνοντας για τις εγκληματικές συνέπειες που θα έχουν για ολόκληρη την περιοχή τα σχέδια της κυβέρνησης, το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ και οι απολύσεις των εργαζομένων.

Την ίδια στιγμή, τα γραφεία του Σωματείου στον οικισμό της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα έχουν μετατραπεί σε στρατηγείο του αγώνα, με δεκάδες εργαζόμενους να περνούν καθημερινά από κει για να ενημερωθούν για τις εξελίξεις, τις αποφάσεις και τις κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται.

Στα γραφεία του Σωματείου φτάνουν καθημερινά και τα δεκάδες ψηφίσματα συμπαράστασης, όπως θέλουν συνδικάτα, φορείς και σύλλογοι από κάθε γωνιά της χώρας.

Στον αγώνα και οι μαθητές

Εκεί, μπροστά από τα γραφεία του Σωματείου στον οικισμό βρέθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης μαθητές του Γυμνασίου Λάρυμνας, δίνοντας κουράγιο με τα συνθήματά τους στους εργαζόμενους και παράλληλα προετοίμαζαν τα πανό για τις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματίσει για σήμερα Πέμπτη. «Η νέα γενιά έχει ιδανικά, μαθαίνει από την ΛΑΡΚΟ να ζει και να νικά» ήταν ένα από τα συνθήματα που ακούστηκε χτες από τους μαθητές.

Συγκεκριμένα μαθητές και γονείς από τα σχολεία της Λάρυμνας, του Μαρτίνου και της Μαλεσίνας έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σήμερα - παράλληλα με την παράσταση διαμαρτυρίας στην Αθήνα - σε πολύμορφες κινητοποιήσεις στις πλατείες των χωριών, όπως συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας.

Σημειώνεται ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών στα σχολεία γύρω από το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ έχει κάποιο γονιό ή συγγενή που να δουλεύει εκεί. Μάλιστα, στην ανασφάλεια και την αγωνία που βιώνουν δύο χρόνια τώρα, έρχεται να προστεθεί και το ξεσπίτωμα, κάτι που στα μυαλά των μικρών παιδιών μοιάζει αδιανόητο και ανεξήγητο.

«Εδώ γεννηθήκαμε, εδώ είναι τα σπίτια μας, το σχολείο και οι φίλοι μας. Δεν θέλουμε να φύγουμε να πάμε κάπου αλλού», είναι οι φράσεις που βγαίνουν από τα χείλη των παιδιών.

Στον αγώνα ενάντια στους εγκληματικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης, στο πλευρό των συζύγων, των πατεράδων και των παιδιών τους, έχουν ριχτεί και οι γυναίκες της ΛΑΡΚΟ. Σήμερα Πέμπτη, θα διαδηλώσουν μαζί με τα παιδιά τους στις πλατείες των χωριών, ενώ την Κυριακή 13 Φλεβάρη ετοιμάζουν μαζική παρουσία στη σύσκεψη στο εργοστάσιο της Λάρυμνας. Παράλληλα, μέσα από την Επιτροπή που έχουν συγκροτήσει, με πρωτοβουλία της ΟΓΕ, οι γυναίκες της ΛΑΡΚΟ και των χωριών της γύρω περιοχής σχεδιάζουν μία σειρά πολύμορφες δράσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ