Πέμπτη 10 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
«ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
«Καμία στήριξη στην πολιτική που οδηγεί τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ στην απόλυση»

Ανακοίνωση για τη «σύσκεψη - παρωδία» της διοίκησης του ΕΚ

Κάλεσμα στα εργατικά σωματεία της Εύβοιας να εκφράσουν τώρα την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ απευθύνουν οι εκλεγμένοι με την «Ταξική Ενότητα» (συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ) στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, καταγγέλλοντας τη «σύσκεψη - παρωδία» που οργάνωσε η συνδικαλιστική πλειοψηφία και η οποία αποσκοπούσε στην «υπονόμευση του αγώνα διά της "αλληλεγγύης"».

Υπογραμμίζει ότι από την παραπάνω σύσκεψη απουσίαζε η πλειοψηφία των εργατικών σωματείων της Εύβοιας, ωστόσο υπήρχε παρουσία εκπροσώπων της Τοπικής και Περιφερειακής Διοίκησης. «Η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου έχει ευθύνη, γιατί δημιούργησε το έδαφος να δοθεί βήμα στήριξης της πολιτικής που έφερε τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ σε αυτήν την κατάσταση και όχι των αιτημάτων του αγώνα τους», σημειώνει η «Ταξική Ενότητα», εξηγώντας:

«Τι ακούσαμε; Πού μπορούν να βρουν δουλειά οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ αφού απολυθούν! Ομολογούμε, οι δήμαρχοι Χαλκίδας και Διρφύων - Μεσσαπίων είναι πολύ πρόθυμοι σε αυτό που ουσιαστικά είναι η κατεύθυνση της κυβέρνησης. Δυστυχώς και από συνδικαλιστές αναφέρθηκε ότι η ΛΑΡΚΟ δεν είναι βιώσιμη! Μα αυτά μας τα έχουν πει πολλές κυβερνήσεις, τέτοια σύσκεψη είχε ανάγκη ο αγώνας των εργαζομένων; Αν έχεις τέτοιους φίλους, τι να τους κάνεις τους εχθρούς!».

Στο πλαίσιο αυτό η «Ταξική Ενότητα» απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη μεγάλη σύσκεψη - συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Φλεβάρη στον οικισμό της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, καθώς επίσης στήριξης των αγωνιστικών πρωτοβουλιών των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ και συμμετοχής στη συγκέντρωση αλληλεγγύης την Κυριακή 20 Φλεβάρη στα Ψαχνά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ