Παρασκευή 9 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΛΑΡΚΟ
Συνέχιση του αγώνα αποφάσισε το Συντονιστικό των Σωματείων

Να δώσει συνέχεια στον πολύμηνο αγώνα για τη διασφάλιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, όλων των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, αποφάσισε το Συντονιστικό των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ, απορρίπτοντας για μία ακόμη φορά τις παγίδες και τους εκβιασμούς της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση που πραγματοποίησε χτες, κινήθηκε στο πλαίσιο των όσων ειπώθηκαν και αποφασίστηκαν στην ενημερωτική συνέλευση των εργαζομένων στο εργοστάσιο της Λάρυμνας και αποφάσισε τη συνέχιση του 19μηνου αγώνα, μέσα από μία σειρά πολύμορφες κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα.

Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται τις επόμενες μέρες να προγραμματιστούν παραστάσεις διαμαρτυρίας στα υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος, εξορμήσεις και περιοδείες στα χωριά γύρω από το εργοστάσιο της Λάρυμνας και τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ σε Βοιωτία και Εύβοια, καθώς και άλλες δράσεις που θα σχεδιάσουν τα σωματεία και οι εργαζόμενοι. Παράλληλα αποφασίστηκε ο νέος κύκλος κινητοποιήσεων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ να κορυφωθεί με συναυλία αλληλεγγύης που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο.

Το Συντονιστικό των Σωματείων συζήτησε τις τελευταίες εξελίξεις και τις πιέσεις που ασκεί η κυβέρνηση, αξιοποιώντας τους μηχανισμούς της μέσα και έξω από το εργοστάσιο, προκειμένου να ρίξει τους εργαζόμενους στην παγίδα της αποδοχής των απολύσεών τους, με «τυράκι» τα ψίχουλα του «κοινωνικού πακέτου - διαβατηρίου ανεργίας».

Για μία ακόμη φορά, όπως και στην πρόσφατη συνέλευση των εργαζομένων στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, οι εκπρόσωποι των Σωματείων που συμμετείχαν στο Συντονιστικό απέρριψαν τα εκβιαστικά διλήμματα, τις «παγίδες» διάσπασης και σαλαμοποίησης των εργαζομένων που προωθεί η κυβέρνηση, προκειμένου να τους πετάξει έξω από το εργοστάσιο, τα μεταλλεία και τα γραφεία, ώστε να παραδώσει τη ΛΑΡΚΟ στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, «καθαρή» και χωρίς το «βαρίδι» των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ