Παρασκευή 9 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΟΥ «ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ - ΝΤΡΙΝΙΑΣ»
Σήμερα η σύσκεψη για τα προβλήματα των σταφιδοπαραγωγών

Σήμερα Παρασκευή στις 8.30 μ.μ. στο υπαίθριο θέατρο «Γιώργος Παππάς», στο Αίγιο, θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη που οργανώνει ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος - Ντρίνιας», με σκοπό να συζητηθούν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σταφιδοπαραγωγοί της περιοχής και οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες του επόμενου διαστήματος.

Ο Σύλλογος καλεί τους βιοπαλαιστές αγρότες να μη μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια, αλλά να στηρίξουν το οργανωμένο αγροτικό κίνημα και να αγωνιστούν για:

  • Αμεσα μέτρα στήριξης του εισοδήματος των σταφιδοπαραγωγών από την κυβέρνηση.
  • Κατώτατες εγγυημένες τιμές παραγωγού για τη σταφίδα (όπως τα εγγυημένα κέρδη στις αερομεταφορές, διαχειριστές των οδικών δικτύων κ.ά.), που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να επιτρέπουν την επιβίωση των παραγωγών και τη συνέχιση της καλλιεργητικής δραστηριότητας.
  • Μέτρα για τη διάθεση της παραγωγής και προώθησης στην εγχώρια αγορά, με αναγνώριση του κόστους παραγωγής και τιμή που να αφήνει εισόδημα επιβίωσης στους σταφιδοπαραγωγούς.
  • Κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών από το κράτος για όσο διαρκεί η πανδημία, χορήγηση 13ης σύνταξης στους συνταξιούχους αγρότες.
  • Μείωση του κόστους παραγωγής με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής αγροτικού τιμολογίου ρεύματος, καμία διακοπή αγροτικής - οικιακής παροχής.
  • Αμεση παύση πλειστηριασμών και κατασχέσεων, κάθε μέτρου αναγκαστικής απαλλοτρίωσης, αναγκαστικής είσπραξης προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ, τους ιδιώτες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ