Παρασκευή 9 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «MEGA - ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ»
Παράσταση διαμαρτυρίας για την καταβολή των αποζημιώσεων

Παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία της Alpha Bank, διεκδικώντας τις νόμιμες αποζημιώσεις τους που μέχρι τώρα δεν αποδίδονται από τις τράπεζες, έκαναν χτες οι πρώην εργαζόμενοι της «Τηλέτυπος - Mega». Δίπλα τους βρέθηκαν συνδικαλιστές από το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στον δίκαιο αγώνα που δίνουν και στηρίζοντας κάθε τους ενέργεια μέχρι τη δικαίωσή τους. Ενδεικτικό πάντως της στάσης της διοίκησης της τράπεζας είναι και το γεγονός ότι επικαλούμενη πως βρισκόταν σε σύσκεψη αρνήθηκε να δεχτεί αντιπροσωπεία των εργαζομένων.

Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, «οι πρώην, πλέον, εργαζόμενοι της "Τηλέτυπος - Mega" - αρκετοί από τους οποίους παραμένουν άνεργοι ή περιστασιακά απασχολούμενοι - είναι επί χρόνια όμηροι της ασυδοσίας του κεφαλαίου, αρχικά των ομίλων ΜΜΕ που κατείχαν το κανάλι και στη συνέχεια των τραπεζών, που με επικεφαλής την Alpha Bank αρνούνται να επιστρέψουν περί τα 20 εκατ. ευρώ προκειμένου να πληρωθούν οι αποζημιώσεις των παλιών εργαζομένων.

Αυτή η αντεργατική και κατάφωρα παράνομη στάση καταδεικνύει ότι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι τράπεζες, συνολικά το κεφάλαιο δεν αναγνωρίζουν ούτε ηθική, ούτε νόμους. Υπερασπίζονται μόνο τα συμφέροντά τους, που είναι στον αντίποδα των αναγκών των εργαζομένων».

Καταλήγοντας το ΠΑΜΕ υπογραμμίζει: «Η κυβέρνηση έχει την αποκλειστική ευθύνη να επιβάλει στις τράπεζες την εφαρμογή στο ακέραιο της νομοθετικής ρύθμισης που η ίδια ψήφισε, ώστε εδώ και τώρα να αποδοθούν οι αποζημιώσεις στους εργαζόμενους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ