Παρασκευή 9 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Με επιτυχία η χτεσινή κινητοποίηση ενάντια στους δασικούς χάρτες

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χτες η κινητοποίηση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας με αφορμή την ανάρτηση των δασικών χαρτών, που αξιοποιούνται από την κυβέρνηση για να ξεκαθαρίσουν το ιδιοκτησιακό τοπίο και οι χρήσεις γης ώστε να επενδύσουν οι μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι.

Η κινητοποίηση ήταν η κορύφωση μιας σειράς δράσεων που έγιναν σε διάφορα κεφαλοχώρια του νησιού, με περιοδείες, ομιλίες και ενημέρωση των αγροτών. Αρχικά οι αγρότες συγκεντρώθηκαν στο αεροδρόμιο και από εκεί πραγματοποίησαν αυτοκινητοπορεία, η οποία αφού διέσχισε την πόλη της Κέρκυρας κατέληξε στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και στη Δασική Υπηρεσία. Εκεί οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας κατήγγειλαν ότι η περιφερειάρχης για δεύτερη φορά απουσίαζε, ενώ ήταν γνωστό ότι της είχε ζητηθεί συνάντηση. Οι αγρότες δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να εκτονωθούν οι αντιδράσεις, με μέτρα όπως η παράταση 6 μηνών για την υποβολή ενστάσεων.

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας τονίζει πως οι αποφάσεις αυτές εξυπηρετούν την ανάγκη της κυβέρνησης να κερδίσει χρόνο ώστε να απορροφηθεί η πίεση που ασκεί το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, με τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που παίρνει, και σε καμία περίπτωση δεν ικανοποιούν το πλαίσιο αιτημάτων των Αγροτικών Συλλόγων, των Ομοσπονδιών και των μαζικών φορέων, το οποίο έχει διαμορφωθεί μέσα από συλλογικές διαδικασίες και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

-- Να μην πληρώσουν ούτε ένα ευρώ για τις αντιρρήσεις.

-- Να παραταθεί η προθεσμία άσκησης αντιρρήσεων τουλάχιστον για έναν χρόνο.

-- Να διορθωθούν τα λάθη χωρίς ταλαιπωρία του κόσμου, δωρεάν από το κράτος.

-- Να στελεχωθεί με προσλήψεις προσωπικού η Δασική Υπηρεσία.

-- Να μην κινδυνεύσει η ιδιοκτησία κανενός μικροκαλλιεργητή.

-- Να μην αναγνωριστούν οι καταπατήσεις δασικών εκτάσεων από τα επενδυτικά κοράκια.

-- Να ληφθούν μέτρα για την επισκευή της αγροτικής οδοποιίας.

-- Να προστατευτεί η τιμή του λαδιού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ