ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Αύριο στην Αθήνα η πανελλαδική κινητοποίηση για αυξήσεις στις συντάξεις

Στις 11 π.μ. το μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού στα Προπύλαια

Πέμπτη 23 Ιούνη 2022

Ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες για την επιτυχία της πανελλαδικής κινητοποίησης που πραγματοποιούν αύριο Παρασκευή οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, οι οποίες κλιμακώνουν την πάλη τους μένοντας σταθερά στον δρόμο του αγώνα. Η συγκέντρωση με τη συμμετοχή συνταξιούχων από όλη τη χώρα θα γίνει στις 11 π.μ. στα Προπύλαια και θα ακολουθήσει πορεία στο πρωθυπουργικό μέγαρο, όπου έχουν ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Οι συνταξιούχοι θα διαδηλώσουν ενάντια στις περικοπές και την ακρίβεια που τους κατατρώει το εισόδημα, διεκδικούν αυξήσεις στις συντάξεις τους, επιστροφή της 13ης και της 14ης σύνταξης, απορρίπτουν τα ψίχουλα της κοροϊδίας.

Ειδικότερα, απαιτούν:

-- Να δοθούν τώρα που η ακρίβεια τσακίζει κόκαλα, και όχι το 2023, αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, σε όλο το ποσό των καταβαλλόμενων συντάξεων, μαζί με το ποσό της λεγόμενης προσωπικής διαφοράς.

-- Κατώτατη σύνταξη στα 650 ευρώ, άμεση έκδοση συντάξεων, να σταματήσει η κοροϊδία με τα λογισμικά και τις ιδιωτικές εταιρείες που τα διαχειρίζονται, να σταματήσουν οι περικοπές στα εφάπαξ.

-- Να αποδοθούν τώρα οι παρακρατημένες συνδρομές στις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

-- Να γίνουν προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών στα νοσοκομεία, να ανοίξουν αυτά που έχουν κλείσει. Να δημιουργηθούν παντού δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας.

-- Να καταργηθούν η αντεργατική - αντιλαϊκή - αντιασφαλιστική νομοθεσία και η φοροληστεία. Αμεσα μέτρα προστασίας από την ακρίβεια.

«Είμαστε ξανά στο ιερό πεζοδρόμιο του αγώνα και διεκδικούμε ό,τι έχουμε πληρώσει με τη δουλειά μας. Δεν χρωστάμε σε κανέναν, δεν δανειστήκαμε, δεν μας χαρίστηκε τίποτε από καμιά κυβέρνηση και απαιτούμε από τον πρωθυπουργό να δεχτεί την αντιπροσωπεία μας», σημειώνει η ΣΕΑ στο κάλεσμά της και προσθέτει:

«Χορτάσαμε από ψέματα και υποσχέσεις από όλες τις κυβερνήσεις. Χορτάσαμε τα παιχνίδια, ο ένας παίρνει τη σκυτάλη από τον άλλον για να συνεχίσουν την ίδια αντισυνταξιουχική - αντιλαϊκή πορεία, αφήνοντάς μας με πενιχρές συντάξεις, χωρίς γιατρούς, νοσοκομεία, φάρμακα. Χορτάσαμε τους καβγάδες σας για να διαμορφώνετε εντάσεις ανάμεσα στον λαό, για τις ψήφους στις εκλογές και για να συνεχίζετε τις καταστροφικές σας πολιτικές.

Κατεβαίνουμε όλοι και όλες στον δρόμο του αγώνα και απαιτούμε λύσεις στα προβλήματά μας. Συνεχίζουμε σταθερά σε αυτόν τον μονόδρομο, γιατί μέσα από τη δράση και τους αγώνες καταφέραμε να αποκρούσουμε, να καθυστερήσουμε αντιλαϊκά - αντισυνταξιουχικά μέτρα. Σωτήρες δεν υπάρχουν, μόνο με μαζική συμμετοχή και δράση μπορούμε να αποτρέψουμε αυτήν την καταστροφή που ζούμε».

Πούλμαν αναχωρούν για την αυριανή συγκέντρωση: Από την Πάτρα, στις 7.30 π.μ. έξω από την εκκλησία του Αγίου Ανδρέα. Από την Καλαμάτα, στις 7 π.μ. από το αναψυκτήριο πίσω από το δημαρχείο της οδού Αριστομένους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαδηλώνουν σήμερα στην Αθήνα για την Υγεία και το εισόδημα (2024-04-09 00:00:00.0)
Δεν ικανοποιήθηκε κανένα ουσιαστικό αίτημα, συνεχίζουν τον αγώνα τους (2022-10-18 00:00:00.0)
Στις 24 Ιούνη διαδηλώνουν από όλη την Ελλάδα στην Αθήνα (2022-06-18 00:00:00.0)
Απαιτούν αυξήσεις στις συντάξεις, όλα τα αναδρομικά και απόδοση Δώρων (2022-04-14 00:00:00.0)
Κλιμακώνουν την πάλη τους με πενθήμερο περιφερειακών συγκεντρώσεων (2022-04-08 00:00:00.0)
Νέες κινητοποιήσεις στις 14 Δεκέμβρη σε όλη τη χώρα (2021-11-25 00:00:00.0)