Σάββατο 18 Ιούνη 2022 - Κυριακή 19 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Στις 24 Ιούνη διαδηλώνουν από όλη την Ελλάδα στην Αθήνα

Πανελλαδική συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου

Eurokinissi

Στον δρόμο του αγώνα κατεβαίνουν για άλλη μια φορά οι συνταξιούχοι της χώρας, με την πανελλαδική συγκέντρωση που οργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις την Παρασκευή 24 Ιούνη. Θα γίνει στις 11 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος και θα ακολουθήσει πορεία στο πρωθυπουργικό μέγαρο.

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες από τα κατά τόπους σωματεία των συνταξιούχων, κλιμακώνονται οι παρεμβάσεις τους, ιδιαίτερα για τα προβλήματα της Υγείας, ενώ προηγήθηκαν μια σειρά από περιφερειακές συσκέψεις για την επιτυχία της πανελλαδικής κινητοποίησης.

Οι συνταξιούχοι ετοιμάζονται να βροντοφωνάξουν ενάντια στις περικοπές και την ακρίβεια, διεκδικώντας «να ζήσουμε με τις συντάξεις και με τη 13η και 14η σύνταξη, που τις πληρώσαμε με τη δουλειά μας και τις περικόψατε. Οχι με τα ψίχουλα της κοροϊδίας».

Ειδικότερα, διεκδικούν «να δοθούν τώρα που η ακρίβεια τσακίζει κόκαλα, και όχι το 2023, αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, σε όλο το ποσό των καταβαλλόμενων συντάξεων, μαζί με το ποσό της λεγόμενης προσωπικής διαφοράς.

- Κατώτατη σύνταξη στα 650 ευρώ, άμεση έκδοση συντάξεων και να σταματήσει η κοροϊδία με τα λογισμικά και τις ιδιωτικές εταιρείες που τα διαχειρίζονται, να σταματήσουν οι περικοπές στα εφάπαξ.

- Να αποδοθούν τώρα οι παρακρατημένες συνδρομές στις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

- Να γίνουν προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών στα νοσοκομεία, να ανοίξουν αυτά που έχουν κλείσει. Να δημιουργηθούν παντού δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας.

- Να καταργηθούν η αντεργατική - αντιλαϊκή - αντιασφαλιστική νομοθεσία και η φοροληστεία. Να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας από την ακρίβεια κ.λπ.».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ