Σάββατο 18 Ιούνη 2022 - Κυριακή 19 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πανεξόρμηση με το νέο φυλλάδιο του Κόμματος

Τόλμησε στον αγώνα μαζί με το ΚΚΕ! Ασπίδα για το τώρα και ελπίδα για το αύριο

Με εφόδιο το νέο τετρασέλιδο φυλλάδιο του ΚΚΕ, που κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες (ο «Ριζοσπάστης» θα το παρουσιάσει αναλυτικά σε επόμενο φύλλο), οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ ξεδιπλώνουν έναν νέο γύρο πολιτικού ανοίγματος.

Στόχος είναι να συνεχιστεί και να ενταθεί η συζήτηση με χιλιάδες εργαζόμενους, βιοπαλαιστές, νέους και νέες για τις θέσεις του ΚΚΕ γύρω από τις εξελίξεις, που αφορούν στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στην ενεργειακή φτώχεια, στην ακρίβεια. Κυρίως να παρακινήσουν σε δράση μαζί με το ΚΚΕ, όπως τονίζει και ο τίτλος του τετρασέλιδου: «Τόλμησε στον αγώνα μαζί με το ΚΚΕ! Ασπίδα για το τώρα και ελπίδα για το αύριο».

Αξιοποιώντας και το φυλλάδιο, οι Κομματικές Οργανώσεις προετοιμάζουν συσκέψεις, περιοδείες και εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς και στέκια νεολαίας.

Το φυλλάδιο απαντάει απλά και εμπεριστατωμένα σε ερωτήματα, όπως: Τι κρύβεται πίσω από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και την εμπλοκή της Ελλάδας; Για ποιανού τα συμφέροντα βαθαίνει η συμμετοχή της χώρας μας στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια; Ποιες είναι οι πραγματικές αιτίες της ενεργειακής φτώχειας για τον λαό; Τι φταίει για το τσακισμένο λαϊκό εισόδημα και την ακρίβεια που μαστίζει τον λαό; Τι προκαλεί τον κίνδυνο μιας διεθνούς επισιτιστικής κρίσης και ποιες είναι οι επιπτώσεις για τη χώρα μας;

Δίνει επίσης απάντηση στην προπαγάνδα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ περί «σταθερότητας του συστήματος», που σημαίνει αστάθεια διαρκείας στη ζωή του λαού και καλεί τον λαό με το ΚΚΕ να βάλει μπροστά τις ανάγκες του: «Υπάρχει απάντηση από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων! Απαιτεί σύγκρουση με τη στρατηγική των μονοπωλίων, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, με τις "προτεραιότητες" του αντιλαϊκού κράτους, με τις "αντοχές της οικονομίας"», αναφέρεται χαρακτηριστικά και προβάλλονται τα αιτήματα και οι στόχοι πάλης στα διάφορα μέτωπα.

Το φυλλάδιο καταλήγει: «ΚΚΕ - Η μοναδική δύναμη που δίνει διέξοδο στη λαϊκή πάλη! Το ΚΚΕ τεκμηριώνει στο Πρόγραμμά του ότι ο λαός μπορεί να ζήσει πολύ καλύτερα με βάση τις δυνατότητες του σήμερα. Μόνο η εργατική - λαϊκή εξουσία μπορεί να εξασφαλίσει τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα, μόνο η νέα σοσιαλιστική οικονομική και κοινωνική οργάνωση, ο κεντρικός επιστημονικός σχεδιασμός στη βάση της κοινωνικής ιδιοκτησίας, μπορεί να εξασφαλίσει ότι οι τεράστιες δυνατότητες της εποχής μας θα υπηρετήσουν τον εργαζόμενο άνθρωπο, τις σύγχρονες ανάγκες του λαού για δουλειά, ζωή, υγεία, ειρήνη και συνεργασία με όλους τους λαούς. Η συμπόρευση και η ενίσχυση του ΚΚΕ παντού, στους τόπους δουλειάς, στους αγώνες και τις εκλογές είναι συμβολή στον αγώνα γι' αυτήν την προοπτική, για τη μόνη διέξοδο υπέρ του λαού, που είναι το σύγχρονο και το αναγκαίο για τον 21ο αιώνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ