ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Συνεχίζονται οι απεργίες των ταχυδρομικών
Πέμπτη 1 Σεπτέμβρη 2022

Από τις απεργιακές περιφρουρήσεις των εργαζομένων της «Royal Mail»
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην ταχυδρομική εταιρεία «Royal Mail» της Βρετανίας.

Οι περίπου 115.000 εργαζόμενοι της εταιρείας και το κλαδικό Συνδικάτο CWU έχουν αποφασίσει τέσσερις 24ωρες απεργίες: Η πρώτη πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, η δεύτερη χτες, ενώ θα ακολουθήσουν άλλες δύο στις 8 και 9 Σεπτέμβρη.

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους απεργούς ταχυδρομικούς, σημειώνοντας ότι πραγματοποιήθηκαν απεργιακές περιφρουρήσεις σε πάνω από 1.500 κέντρα διανομής, ενώ «ήδη οι εργαζόμενοι έχουν ψηφίσει συντριπτικά υπέρ της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων εφόσον η εργοδοσία δεν δεχτεί Συλλογική Σύμβαση με αυξήσεις στους μισθούς».

«Η μεγάλη αλληλεγγύη και στήριξη προς την απεργία εκφράζεται και με τη μαζική καταδίκη των απεργοσπαστικών τακτικών της εργοδοσίας, καθώς εργαζόμενοι αναρτούν πινακίδες στα σπίτια τους και φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι στηρίζουν τους απεργούς και δεν θα δεχτούν αλληλογραφία από απεργοσπάστες», αναφέρει το ΠΑΜΕ.

Τους απεργούς στα ταχυδρομεία της «Royal Mail» χαιρετίζει και το κλαδικό Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων - Ταχυμεταφορών Αττικής (ΣΕΤΤΑ), τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι τη στιγμή που η εταιρεία κάνει λόγο για ζημιές και προτείνει αυξήσεις κάτω του πληθωρισμού, την ίδια στιγμή μετρά κέρδη 758 εκατομμυρίων και μερίσματα 400 εκατομμυρίων λιρών στους μετόχους».

Στο μεταξύ, νέα 24ωρη απεργία προγραμματίζεται για τις 26 Σεπτέμβρη στους βρετανικούς σιδηρόδρομους σε όλη τη χώρα, όπως ανακοίνωσε το συνδικάτο Transport Salaried Staffs' Association (TSSA), διεκδικώντας αύξηση μισθών, εργασιακή ασφάλεια και καλές συνθήκες εργασίας. Το συνδικάτο χαρακτήρισε «προσβλητική» την πρόταση της εργοδοσίας για αύξηση 2%, ενώ ο πληθωρισμός έφτασε στη Βρετανία στο 10% τον Ιούλη. Υπενθυμίζεται ότι σειρά απεργιακών κινητοποιήσεων στους βρετανικούς σιδηρόδρομους και το Μετρό του Λονδίνου πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα από το κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων σε Σιδηρόδρομους, Λιμάνια και Μεταφορές (RMT).

Νέα Υόρκη: Κινητοποιήσεις των εργαζομένων της «Amazon»

Κινητοποιήσεις για βελτίωση των συνθηκών εργασίας οργανώνουν οι εργαζόμενοι στο μονοπώλιο της «Amazon» στη Νέα Υόρκη για τις 5 Σεπτέμβρη.

Το ΠΑΜΕ στηρίζει τις κινητοποιήσεις, σημειώνοντας πως οι εργαζόμενοι του αμερικανικού ομίλου, όπως και οι εργαζόμενοι πολλών ακόμη μονοπωλίων στις ΗΠΑ, «βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα βάρβαρο εργασιακό περιβάλλον, που εκσυγχρονίζει τις μεθόδους εκμετάλλευσης οδηγώντας τους εργαζόμενους στον μεσαίωνα.

Μάλιστα, οι πολυεθνικές, για να αντιμετωπίσουν την αυτονόητη αγανάκτηση των εργαζομένων για τις συνθήκες εργασίας, δαπανούν εκατομμύρια κάθε χρόνο σε εταιρείες "σπασίματος συνδικάτων", εκστρατείες παραπληροφόρησης και εκφοβισμών, αλλά και τον ρόλο εξαγορασμένων συνδικάτων και συνδικαλιστών για να αμαυρώσουν και να επιτεθούν στις αξίες και την δύναμη της συλλογικής οργάνωσης και δράσης, στη σημασία της οργάνωσης στα συνδικάτα. Να καλλιεργήσουν τον ατομισμό, την απογοήτευση και την μοιρολατρία.

Κόντρα σε αυτές τις προσπάθειες, οι εργαζόμενοι στην "Amazon" και σε πολλούς ακόμη μεγάλους πολυεθνικούς ομίλους έχουν καταφέρει μεγάλα και σημαντικά βήματα σπάζοντας την τρομοκρατία, ιδρύοντας συνδικάτα, διεκδικώντας ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις στους μισθούς. Με τη δράση τους οι εργαζόμενοι απέδειξαν τη δύναμη της ταξικής οργάνωσης και πάλης, απέδειξαν ότι οι επιχειρηματικοί όμιλοι δεν είναι ανίκητοι. Μπορούμε να τους ανατρέψουμε! Ο αγώνας σας είναι και δικός μας αγώνας!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πολύμορφες κινητοποιήσεις για την προετοιμασία της νέας απεργίας (2023-01-26 00:00:00.0)
Απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων στην εταιρεία «Salesforce» (2023-01-05 00:00:00.0)
Κλιμακώνεται ο απεργιακός αγώνας των εργαζομένων (2022-12-20 00:00:00.0)
Σε εξέλιξη απεργίες σε όλη την Ευρώπη (2022-07-02 00:00:00.0)
Απεργιακό κύμα σε όλη την Ευρώπη (2022-06-25 00:00:00.0)
Απεργία των εργαζομένων της «Amazon» σε Ιταλία και Γερμανία (2017-11-25 00:00:00.0)