ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ
Σήμερα στις 3.30 μ.μ. η παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στον νέο ΠΕΣΔΑ

Στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής στη λεωφ. Συγγρού 15-17

Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη 2022

Από τη διαμαρτυρία, τον Ιούλη, ενάντια στα νέα περιβαλλοντικά εγκλήματα
Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα, Τετάρτη, στις 3.30 μ.μ. στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής (λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 15-17), την ώρα που θα πραγματοποιείται συνεδρίαση, για άλλη μια φορά μέσω τηλεδιάσκεψης, του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ), οργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή ενάντια στη χωματερή της Φυλής.

Στο κάλεσμά της καταγγέλλει τη δημιουργία νέας χωματερής στη Φυλή και την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των σκουπιδιών και σημειώνει χαρακτηριστικά: «Δεν θα αφήσουμε κανέναν να παίζει με την υγεία και τη ζωή μας! Δεν ανεχόμαστε να αναπνέουμε καρκίνο και μπόχα για τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που βλέπουν τη διαχείριση των απορριμμάτων ως ένα ακόμα πεδίο για να πλουτίσουν».

Θυμίζουμε ότι οι εκλεγμένοι κομμουνιστές σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Αττικής ζήτησαν η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου να γίνει διά ζώσης και με την παρουσία σωματείων, φορέων και συντονιστικών επιτροπών.

Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής καλεί επίσης στη διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής και, καταγγέλλοντας την προσπάθεια της διοίκησης να περιοριστεί η λαϊκή παρέμβαση, σημειώνει χαρακτηριστικά:

«Στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής η προώθηση μονάδων επεξεργασίας αποβλήτων ΜΕΑ, ΜΕΒΑ αλλά και της καρκινογόνας καύσης των απορριμμάτων συνιστά περιβαλλοντικό έγκλημα σε βάρος της υγείας του λαού και του περιβάλλοντος και πόλο έλξης για ρυπογόνες βιομηχανίες όπως αυτές του τσιμέντου καθώς χρησιμοποιούν το προϊόν των ΜΕΑ ως καύσιμο. Αυτά προβλέπει το ΠΕΣΔΑ για το Γραμματικό, το Κορωπί και αλλού.

Αλλωστε, πέρα από τα παραπάνω, το ΠΕΣΔΑ διατηρεί και επεκτείνει το αίσχος του ΧΥΤΑ Φυλής, με ένα τεράστιο πανωσήκωμα οκτώ εκατομμυρίων κυβικών μέτρων. Μιλάμε δηλαδή για ένα διαχρονικό έγκλημα σε βάρος όλης της Δυτικής Αττικής.

Ολο το ΠΕΣΔΑ στο σύνολό του είναι ένα έγκλημα που την ευθύνη του έχουν όλες οι περιφερειακές και δημοτικές αρχές που συνέβαλαν στον σχεδιασμό και την υλοποίησή του. Οι τωρινές και οι προηγούμενες. Καθώς επίσης και οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών αφού αποτελεί εξειδίκευση του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαχείριση αποβλήτων με κριτήριο την προστασία της υγείας, της ποιότητας ζωής και του περιβάλλοντος (2023-09-28 00:00:00.0)
Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Αττικής (2021-11-24 00:00:00.0)
Δυναμική κινητοποίηση - αποκλεισμός χτες στο Σχιστό (2021-10-26 00:00:00.0)
Μια νέα Φυλή στο Γραμματικό! (2021-04-10 00:00:00.0)
Αντίθετη στη Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων στο δήμο Θέρμης (2019-08-23 00:00:00.0)
Μια ανταπάντηση στην Περιφέρεια Αττικής (2017-06-29 00:00:00.0)