ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Επιβεβαιώνεται η δολοφονική ρατσιστική δράση της
Πέμπτη 8 Ιούνη 2023

Eurokinissi

Συνεχίστηκε χτες η δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής με την κατάθεση της Ελ. Δαμίγου, υπαλλήλου του καταστήματος «Μπιτ», όπου πήγε το τάγμα εφόδου που έκανε τη δολοφονική επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες. Η εν λόγω υπάλληλος είπε ότι ο συνάδελφός της Κ. Διαμαντόπουλος, που αναμένεται να καταθέσει στο δικαστήριο στις 17 Ιούλη, παρατήρησε την παρουσία των χρυσαυγιτών στο κατάστημα γιατί είχε καλύτερη οπτική επαφή με τους κατηγορούμενους. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μάρτυρας Διαμαντόπουλος έχει καταθέσει τις ώρες προσέλευσης και τις ώρες που έφυγαν οι χρυσαυγίτες από το κατάστημα και τους έχει αναγνωρίσει ανεπιφύλακτα. Ολοκληρώθηκε επίσης ο κύκλος των σχολιασμών των καταθέσεων των μαρτύρων για τη δολοφονική επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες από τους συνηγόρους της Πολιτικής Αγωγής.

Οι συνήγοροι των Αιγυπτίων αλιεργατών και της οικογένειας Φύσσα τόνισαν ότι προκύπτει η οργανωμένη δολοφονική επίθεση από τη Χρυσή Αυγή, ενώ είχε προαναγγελθεί η επίθεση από τον Ι. Λαγό στο Πέραμα. Μεταξύ άλλων, ο συνήγορος Θ. Καμπαγιάννης αναφέρθηκε στις σχετικές δηλώσεις, «θα δίνουν λογαριασμό στη ΧΑ» και, όπως είπε, λίγες ώρες αργότερα έγινε η δολοφονική επίθεση. Ο Κ. Σκαρμέας τόνισε χαρακτηριστικά: «Και μόνο το γεγονός ότι έχουμε δεκάδες χτυπήματα στο κεφάλι του Αμπουζίντ δείχνει τον δόλο τον ανθρωποκτόνο».

Σημαντική η κατάθεση της αστυνομικού Πολυχρονίδου, σχολίασε ο Κ. Παπαδάκης. «Είδε την αρχηγική συμπεριφορά του Πανταζή. Αξια λόγου και η επισήμανση ότι δεν φορούσαν εκείνο το βράδυ τα ρούχα - τα οποία άλλαξαν - αλλά μπλούζες της ΧΑ». Ο Θ. Θεοδωρόπουλος, συνήγορος της οικογένειας Φύσσα, ανέφερε: «Οι μάρτυρες περιέγραψαν τον οργανωμένο χαρακτήρα αλλά και τη συγκάλυψη της πράξης, τον ανθρωποκτόνο σκοπό, τις κουβέντες που είπαν, την ύπαρξη επικεφαλής, το χρονοδιάγραμμα. Είπε ο Αμπουζίντ: Ηρθαν όλοι μαζί, ήθελαν να σφάξουν όλους τους μετανάστες, να μας διώξουν. Ο Αχμέντ έδωσε την περιγραφή της επίθεσης: "Βγες έξω, για να δεις τι κάνει η ΧΑ"».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με ενέδρα ήθελαν να σκοτώσουν πρωτοπόρους εργάτες (2023-09-08 00:00:00.0)
Αποδείχθηκε πέρα από κάθε αμφιβολία ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική ναζιστική οργάνωση (2020-01-25 00:00:00.0)
Αποχώρησαν οι συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής (2018-02-28 00:00:00.0)
Ξεκίνησε η υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης στο στέκι «Αντίπνοια» (2017-02-17 00:00:00.0)
«Χρυσή Αυγή, δολοφόνοι» είπε ο μάρτυρας (2016-10-19 00:00:00.0)
Ευθύνη του υπουργείου και της διοίκησης του Εφετείου η απόφαση για ταχεία διεξαγωγή της δίκης (2016-06-03 00:00:00.0)