Σάββατο 25 Γενάρη 2020 - Κυριακή 26 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αποδείχθηκε πέρα από κάθε αμφιβολία ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική ναζιστική οργάνωση

Κακόγουστο αστείο το ότι δεν γνώριζαν τίποτα για το «φόνο»

Ολοκληρώνοντας την Παρασκευή την αγόρευσή του ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής των κομμουνιστών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, Μάνος Μαλαγάρης, τόνισε για πολλοστή φορά ότι «η ΧΑ δεν συγκροτήθηκε με τρόπο ευκαιριακό, αλλά αποδείχθηκε ότι είχε διαρκή δράση. Αποδείχθηκε ότι έχει εσωτερική διάρθρωση και ιεραρχική δομή, με την έννοια ότι τα κατώτερα μέλη της υπέτασσαν τη βούλησή τους στα ανώτερα και όλοι μαζί, ασπαζόμενοι τη ναζιστική ιδεολογία, διαμόρφωσαν μια ενιαία βούληση που κατευθυνόταν στην επίτευξη του ίδιου σκοπού: Στην επικράτηση της ιδεολογίας τους μέσω κακουργηματικών πράξεων κατά των ιδεολογικών και πολιτικών τους αντιπάλων. Η διάρθρωση και η ιεραρχική δομή της ε.ο. της ΧΑ, όπως αυτή περιγράφεται από τους μάρτυρες, τα έγγραφα αλλά και τις απολογίες των κατηγορουμένων, αποδεικνύουν με σαφήνεια ότι ο Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές της ΧΑ ήταν αυτοί που διηύθυναν και κατηύθυναν τα μέλη της οργάνωσης στη διάπραξη κακουργηματικών πράξεων. Οι δράστες των υπό εξέταση εγκλημάτων ήταν ενταγμένοι στην εγκληματική οργάνωση και δεν ήταν άγνωστα σε αυτούς πρόσωπα. Μόνο ως κακόγουστο αστείο ακούγονται οι ισχυρισμοί των κατηγορουμένων ότι δεν γνώριζαν τίποτα για το "φόνο"».

Ζήτησε από το δικαστήριο την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, γιατί «πολύ απλά οι δράστες αυτών των απεχθέστατων εγκλημάτων πρέπει να τύχουν της τιμωρίας που τους αξίζει και να οδηγηθούν στη φυλακή. Και γιατί δεν πρέπει με την απόφασή σας να μαχαιρώσετε ξανά τον Π. Φύσσα, όπως σας ζήτησε η μητέρα του η Μάγδα».

Ο συνήγορος σημείωσε επίσης ότι «σε ό,τι μας αφορά, θα έχετε καταλάβει ύστερα από τόσα χρόνια ότι όλοι εμείς δεν ήμασταν απλά οι δικηγόροι των συνδικαλιστών κομμουνιστών (...) Εμείς που τους εκπροσωπούσαμε όλα αυτά τα χρόνια μοιραζόμαστε μαζί τους τις ίδιες ιδέες, τις ίδιες αγωνίες και τα ίδια ιδανικά. Ξοπίσω από τα δικά τους βήματα βαδίζουμε κι εμείς. Αυτοί ήταν οι λόγοι που σε όλη τη διαδικασία - όσο μας επέτρεπαν οι ικανότητές μας - υπερασπιστήκαμε τις θέσεις, τις απόψεις και τα "πιστεύω" τους, που είναι και δικά μας "πιστεύω". Αυτό το τελευταίο νομίζω πως δεν το κρύψαμε ποτέ. Ποτέ εξάλλου δεν νιώσαμε την ανάγκη να αποκρύψουμε την ιδεολογία και τις πράξεις των θυμάτων που υπερασπιζόμασταν».

Δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός

Επιπρόσθετα, υπογράμμισε ότι «ανεξάρτητα από την απόφαση του δικαστηρίου σας, δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι η ΧΑ είναι μια εγκληματική ναζιστική οργάνωση. Επίσης έχουμε πλήρη συναίσθηση ότι τέτοιες εγκληματικές οργανώσεις θα επωάζονται και θα γεννιούνται όσο εξακολουθούν να υπάρχουν τα κοινωνικά φαινόμενα της ανεργίας, της φτώχειας, της μετανάστευσης και της εξαθλίωσης. Μέχρι να εξαλειφθούν αυτά τα φαινόμενα, γνωρίζουμε ότι η δράση τέτοιων οργανώσεων είναι αντιστρόφως ανάλογη της συνειδητής και οργανωμένης δράσης των ανθρώπων που αγωνίζονται για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον. Γνωρίζουμε επίσης ότι τέτοιες οργανώσεις θα τυγχάνουν πάντα της θαλπωρής του κράτους και των μηχανισμών του».

Και αντί επιλόγου, όπως χαρακτηριστικά είπε, έκλεισε με ένα απόσπασμα από την από 21/6/2012 ανακοίνωση του σωματείου της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, στην οποία καταγγελλόταν ανοιχτά η σχεδιαζόμενη επίθεση στα μέλη του ΠΑΜΕ από τους ναζιστές της ΧΑ.

Στο έγγραφο αυτό, που ήταν πρώτο στον κατάλογο των εγγράφων που προσκόμισε η Πολιτική Αγωγή των κομμουνιστών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και διάβασε ο συνήγορος, αναφέρεται για τη δράση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής: «Κανείς εφησυχασμός, καμία αυταπάτη... Η λύση είναι μόνο στην οργάνωση όλων στα σωματεία και η ενιαία ταξική πάλη μέσα από το οργανωμένο λαϊκό κίνημα. Οι πραγματικοί συσχετισμοί δύναμης που καθορίζουν τις εξελίξεις διαμορφώνονται στους αγώνες που αναπτύσσονται στους χώρους δουλειάς, και εκεί είναι που τελικά κρίνονται όλα».

Δεκάδες δολοφονικές επιθέσεις της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης

Νωρίτερα ο συνήγορος αναφέρθηκε σε καθεμιά από τις εγκληματικές ενέργειες, λέγοντας: «Η εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, με τη ναζιστική ιδεολογία, τη στρατιωτική ιεραρχία, δομή και πειθαρχία, οργάνωσε, σχεδίασε και πραγματοποίησε δεκάδες δολοφονικές επιθέσεις, μερικές εκ των οποίων δικάζονται ενώπιόν σας. Ωστόσο, με δεδομένο ότι για τη στοιχειοθέτηση της εγκληματικής οργάνωσης δεν προϋποτίθεται καν η τέλεση κάποιου κακουργήματος, έχουν ιδιαίτερη αποδεικτική σημασία και οι λοιπές υποθέσεις, πλημμεληματικού χαρακτήρα, από τις οποίες προκύπτουν και αποδεικνύονται τα στοιχεία της αντικειμενικής και υποκειμενικής υπόστασης της εγκληματικής οργάνωσης, του 187ΠΚ.

Προς επίρρωση αυτού επικαλούμαστε ένα και μόνο γεγονός: Τον τρόπο οργάνωσης, συγκρότησης και επίθεσης των ομάδων κρούσεων της ΧΑ ενάντια στο "Συνεργείο", λίγο καιρό πριν από τις δολοφονικές επιθέσεις στα μέλη του ΠΑΜΕ και στον Φύσσα».

Μεταξύ πολλών άλλων στοιχείων και επιχειρημάτων, ο συνήγορος τόνισε ότι για τη δολοφονία Φύσσα αποδείχθηκε από το σύνολο του αποδεικτικού υλικού ότι ο Π. Φύσσας ήταν στόχος της ΧΑ. Για το στυγερό ρατσιστικό έγκλημα μίσους, τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν, τόνισε ότι το δικαστήριο διαθέτει ατράνταχτα αποδεικτικά στοιχεία ότι οι Στεργιόπουλος - Λιακόπουλος προχώρησαν στην εν λόγω δολοφονία στο πλαίσιο της ένταξής τους στην εγκληματική οργάνωση της ΧΑ, με πρώτο και βασικότερο τον τρόπο δράσης της επίθεσης.

Για τη δολοφονική επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες είπε ότι τα θύματα στοχοποιήθηκαν ευθέως από την ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης, όπως προκύπτει από την προαναγγελία της επίθεσης από τον Λαγό αλλά και τη συγκάλυψη του εγκλήματος από τον ίδιο τον Μιχαλολιάκο.

Για τη δολοφονική επίθεση στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, τόνισε πως το γεγονός ότι τα θύματα επιβίωσαν δεν αναιρεί τον ανθρωποκτόνο σκοπό, ούτε καταργεί τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα για την απόπειρα ανθρωποκτονίας. Ενδεικτικά ανέφερε τη δήλωση του μάρτυρα - παθόντος Ζύμαρη, ο οποίος κατέθεσε στο δικαστήριο ότι «παλέψαμε για τη ζωή μας και την κερδίσαμε».

Για την εγκληματική δράση της ΧΑ στις περιοχές Αγίου Παντελεήμονα - Κυψέλης και για τα επεισόδια στο παλιό Εφετείο, με αποκορύφωμα το πογκρόμ μετά τη δολοφονία του Καντάρη, τόνισε ότι οι ενέργειες αυτές είχαν την έγκριση της ηγεσίας, όπως προκύπτει από τη φυσική παρουσία στελεχών της στα επεισόδια και στα αστυνομικά τμήματα της περιοχής για συνδρομή στους συλληφθέντες, αλλά και από σχετικές δηλώσεις χρυσαυγιτών και του ίδιου του Μιχαλολιάκου.

Για τη δολοφονική επίθεση στο στέκι «Αντίπνοια» από οργανωμένο τάγμα εφόδου, επισήμανε ότι «οργανώθηκε και εκτελέστηκε από μια εκπαιδευμένη ομάδα κρούσης της ΧΑ, απόλυτα πειθαρχημένη, με κατανεμημένους ρόλους, παραγγέλματα έναρξης και λήξης, και για το λόγο αυτό έτυχε της κάλυψης, της συγκάλυψης, της νομικής αρωγής και της συμπαράστασης από την ηγεσία της ΧΑ στα δικαστήρια όπου δικάζονταν».

Αναφορικά με την επίθεση σε μετανάστες στη Βαϊνιά Κρήτης, προκύπτει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι έγινε στο πλαίσιο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης της ΧΑ. Για την επίθεση στον μαθητή Φοίβο, τόνισε ότι οι ισχυρισμοί της Χρυσής Αυγής ότι το κίνητρο της επίθεσης δεν ήταν ιδεολογικό κατέπεσαν από μια σειρά στοιχεία, όπως π.χ. από τις παρενοχλήσεις και άλλων μαθητών του σχολείου την ίδια περίοδο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ