Σάββατο 25 Γενάρη 2020 - Κυριακή 26 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Καμαρώνει» για τη στήριξη του πραξικοπηματία Γκουαϊδό

Συνάντηση με τον αχυράνθρωπο των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα, τον πραξικοπηματία Γκουαϊδό είχε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης την Παρασκευή, στα πλαίσια της επίσκεψης του στο Νταβός, τον οποίο όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, «επαναβεβαίωσε πως η Ελλάδα τάσσεται υπέρ της διαφανούς διενέργειας ελεύθερων προεδρικών εκλογών στη Βενεζουέλα». Λένε ακόμα ότι εξέφρασε «την ανησυχία της Ελλάδας για την ανθρωπιστική κατάσταση που επικρατεί στη λατινοαμερικανική χώρα». Κατά την έναρξη, μάλιστα, της συνάντησης ο Μητσοτάκης έσπευσε να θυμίσει στον πραξικοπηματία ότι η αναγνώρισή του ως τάχα «μεταβατικού προέδρου» ήταν η πρώτη απόφαση της κυβέρνησης ΝΔ στην εξωτερική πολιτική. «Εχουμε εκφράσει την αντίθεσή μας για το συμβαίνει υπό το ισχύον καθεστώς (...) Μπορείτε να βασίζεστε στην πλήρη στήριξή μας, το ίδιο και ο λαός σας», ισχυρίστηκε προκλητικά.

Ο πρωθυπουργός εξάλλου στα πλαίσια του Νταβός είχε και επαφές με ανώτερους αξιωματούχους των ΗΠΑ, όπως ο υπουργός Οικονομικών Στ. Μνούχιν, ο υπουργός Εμπορίου Γ. Ρος και η υπουργός Μεταφορών Ελ Χάο, όπως και με τον πρόεδρο της Περιφέρειας του Ιρακινού Κουρδιστάν, Ν. Μπαρζανί, και επιβεβαίωσαν την «αμοιβαία βούληση για εμβάθυνση της οικονομικής συνεργασίας», όπως και διμερείς επαφές με εκπροσώπους επιχειρηματικών ομίλων συζητώντας - στο έδαφος της αντιλαϊκής πολιτικής - για «ευκαιρίες» σε τομείς όπως οι ΑΠΕ, η διαχείριση απορριμμάτων, οι ηλεκτρονικές συναλλαγές κ.ά.

ΚΚΕ: Αποδεικνύεται το βάθος της εμπλοκής στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πραξικοπηματία Χουάν Γκουαϊδό: «Οι απαράδεκτες δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά την διάρκεια της συνάντησής του στο Νταβός με τον πραξικοπηματία-αχυράνθρωπο των ΗΠΑ στην Βενεζουέλα, Χουάν Γκουαϊδό, αποδεικνύουν το βάθος των δεσμεύσεων και της εμπλοκής της κυβέρνησης στα επικίνδυνα για τους λαούς ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ, τόσο στην περιοχή μας όσο και διεθνώς.

Το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού για τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού της Βενεζουέλας είναι υποκριτικό, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ προωθεί το δόγμα "νόμος και τάξη" για την καταστολή των λαϊκών αγώνων, προωθεί μέτρα περιορισμού των διαδηλώσεων, της συνδικαλιστικής δράσης και του δικαιώματος της απεργίας, για να περνά την αντιλαϊκή της πολιτική.

Η στήριξη της κυβέρνησης της ΝΔ στη βρώμικη επέμβαση των ΗΠΑ, ΕΕ και των συμμάχων τους στη Βενεζουέλα, στρέφεται κατά του νόμιμα εκλεγμένου Προέδρου της χώρας και συνολικά κατά του βενεζουελάνικου λαού, ο οποίος είναι ο μόνος υπεύθυνος για να καθορίσει τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις στη χώρα του.

Το ΚΚΕ εκφράζει για ακόμη μια φορά τη διεθνιστική του αλληλεγγύη στο λαό της Βενεζουέλας, στο Κομμουνιστικό Κόμμα και την Κομμουνιστική Νεολαία, που μάχονται για τα λαϊκά συμφέροντα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ