Σάββατο 25 Γενάρη 2020 - Κυριακή 26 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΜΠΑΡΟΥΤΙ
Συνάντηση με την Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό

Eurokinissi

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε χτες στη Βουλή με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό. Στη συνάντηση, από το ΚΚΕ συμμετείχαν ακόμα ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, και ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

Οι εργαζόμενοι έθεσαν το ζήτημα της μη επέκτασης και της μη υποχρεωτικότητας, από το υπουργείο Εργασίας, της ΣΣΕ του Επισιτισμού, που υπογράφτηκε το Δεκέμβρη του 2019 και αφορά 300.000 εργαζόμενους, μεταξύ αυτών τους διανομείς και άλλους εργαζόμενους με ελαστικές μορφές εργασίας.

Τέθηκε επίσης η απαίτηση των ξενοδόχων, κατά τη συζήτηση για την υπογραφή της ΣΣΕ των ξενοδοχοϋπαλλήλων, για μείωση των αποδοχών των ξενοδοχοϋπαλλήλων, με κατάργηση ρυθμίσεων της ισχύουσας ΣΣΕ.

Ο Δ. Κουτσούμπας εξέφρασε την έμπρακτη στήριξη στα δίκαια αιτήματα του κλάδου και της Ομοσπονδίας για τις ΣΣΕ, τις εργασιακές σχέσεις και τις ασφαλιστικές διεκδικήσεις. Ανέδειξε τις συνέπειες από τους αντιασφαλιστικούς νόμους για τους εργαζόμενους στον Επισιτισμό - Τουρισμό, που επιδεινώνονται με τον νέο αντιασφαλιστικό νόμο της κυβέρνησης της ΝΔ. Τέλος, κάλεσε σε οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ