ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ
Δεν πάει άλλο χωρίς νοσοκομείο στην Ανατ. Αττική!

Με άμεση και μαχητική συγκέντρωση χθες δόθηκε απάντηση στο νέο έγκλημα

Πέμπτη 8 Ιούνη 2023

Ενα στεντόρειο «φτάνει πια» διατράνωσαν χθες κάτοικοι και εργαζόμενοι της Ανατολικής Αττικής, στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της Νέας Μάκρης, με αφορμή τον θάνατο της 19χρονης εγκύου.

Η συγκέντρωση, στην οποία καλούσαν μεταξύ άλλων το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατ. Αττικής και η Αγωνιστική Ομάδα Γυναικών Νέας Μάκρης - Μαραθώνα (μέλος της ΟΓΕ), οργανώθηκε το μεσημέρι, όταν έγινε γνωστό το προδιαγεγραμμένο έγκλημα, και με την οργάνωσή της μέσα σε λίγες ώρες, στάλθηκε μήνυμα καταδίκης της πολιτικής που στον βωμό του κέρδους θυσιάζει ανθρώπινες ζωές.

«Δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους τώρα! Δημόσιο Γενικό Νοσοκομείο Ανατ. Αττικής», έγραφε το πανό, επαναφέροντας το καίριο αίτημα που προβάλλει ο λαός της ευρύτερης περιοχής.

«Οι ζωές μας έχουν αξία»

Παρευρέθηκαν υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στην Ανατολική Αττική, επίσης η Αλέκα Παπαρηγα, μέλος της ΚΕ του Κόμματος, και ο Σπύρος Ηλίας, υποψήφιος δήμαρχος Μαραθώνα με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

«Οι ζωές μας έχουν αξία, θα δώσουμε τη μάχη να ζούμε με ασφάλεια στην περιοχή εμείς και οι μαθητές μας», τόνισε μιλώντας στη συγκέντρωση ο Παναγιώτης Ευαγγέλου από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμια Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής «Αλέξανδρος Δελμούζος».

Ο Γιώργος Αναγνώστου, από την «Ταξική Αγωνιστική Συσπείρωση» ΕΚΑΒ, σημείωσε ότι παρά τις επισημάνεις από τους εργαζόμενους για τις ελλείψεις σε ασθενοφόρα και την υποστελέχωση, η κατάσταση συνεχίζει να είναι τραγική. Εφερε ως παράδειγμα ότι για την περιοχή των Μεσογείων αντιστοιχούν μόλις 5 ασθενοφόρα.

Η οργή και η αγανάκτηση πρέπει να γίνουν οργανωμένη δύναμη διεκδίκησης, τόνισε ο Μάης Μέντης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου - Ανατ. Αττικής. Αναφέρθηκε στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες του Εργατικού Κέντρου για τη δημιουργία σταθμού ΕΚΑΒ στην περιοχή, όπως και Γενικού Νοσοκομείου, καθώς και για αναβάθμιση και στελέχωση των Κέντρων Υγείας, αιτήματα που έχουν κατατεθεί στα αρμόδια υπουργεία, τα οποία κωφεύουν. Το Εργατικό Κέντρο άλλωστε από την πρώτη στιγμή, και με αφορμή το νέο αυτό έγκλημα, κάλεσε τους εργαζόμενους «να μην ανεχθούν άλλο να κρέμεται η ζωή μας σε μια κλωστή καθημερινά. Να βγουν στο προσκήνιο. Η οργή που νιώθουμε και γι' αυτόν τον θάνατο της νεαρής γυναίκας στην περιοχή μας να γίνει συνειδητός αγώνας ενάντια στο σύστημα που ορίζει τη ζωή σύμφωνα με τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων».

Την εγκληματική πολιτική που μετατρέπει την Υγεία σε εμπόρευμα καταδίκασε η Νατάσα Καμπέλη από την Ομάδα Γυναικών. Σε αυτό το πλαίσιο, ανέδειξε τις ακάλυπτες λαϊκές ανάγκες στην περιοχή και την ίδια ώρα τον πολλαπλασιασμό των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στην Υγεία, των ιδιωτικών κέντρων, που ωφελούνται από αυτήν την κατάσταση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δυναμική παρέμβαση σε κυβερνητική φιέστα στο ΚΥ Κερατέας (2024-02-15 00:00:00.0)
Οσο η υγεία του λαού θυσιάζεται στον βωμό της εμπορευματοποίησης, τόσο θα θρηνούμε θύματα (2023-06-08 00:00:00.0)
Συντονίζουν τη δράση τους για την Υγεία με αιχμή τη διεκδίκηση για Νοσοκομείο και ενίσχυση της ΠΦΥ (2020-06-18 00:00:00.0)
Απαιτούν δημόσιο Νοσοκομείο και στελέχωση των Κέντρων Υγείας (2020-06-12 00:00:00.0)
Νεκρός ένας ακόμα εργάτης σε υπηρεσία καθαριότητας δήμου (2018-06-27 00:00:00.0)
Κινητοποίηση για την Υγεία σήμερα στην Κερατέα (2015-06-27 00:00:00.0)