Πέμπτη 8 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΥΓΕΙΑ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΚΑΣ
Οσο η υγεία του λαού θυσιάζεται στον βωμό της εμπορευματοποίησης, τόσο θα θρηνούμε θύματα

Στο Κέντρο Υγείας Ν. Μάκρης βρέθηκε χτες ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ

Για το τραγικό περιστατικό του θανάτου της 19χρονης εγκύου στη Νέα Μάκρη ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους του Κέντρου Υγείας Νέας Μάκρης ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στην Ανατολική Αττική, ο οποίος βρέθηκε χτες το πρωί εκεί, με κλιμάκιο του Κόμματος.

Ο Γιάννης Γκιόκας επεσήμανε ότι από το περιστατικό αυτό αναδεικνύονται οι τραγικές ελλείψεις στο ΕΚΑΒ, που αφορούν σε στόλο, προσωπικό κ.λπ., η κατάσταση με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) και συνολικά την κατάσταση της Υγείας στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής. Κυρίως όμως, επεσήμανε ο Γ. Γκιόκας, αναδεικνύει την επείγουσα ανάγκη δημιουργίας δημόσιου νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική, το οποίο δεν έχει γίνει με ευθύνη των εκάστοτε κυβερνήσεων.

Ολόκληρη η δήλωση:

«Επισκεφτήκαμε σήμερα το Κέντρο Υγείας της Ν. Μάκρης, προκειμένου να ενημερωθούμε για το τραγικό αυτό περιστατικό, που μία νεαρή έγκυος γυναίκα έχασε τη ζωή της.

Διαπιστώνονται για μια ακόμη φορά οι τραγικές ελλείψεις που υπάρχουν σε ό,τι έχει να κάνει με το ΕΚΑΒ, με τις πολύωρες καθυστερήσεις, που έχουν σαν αποτέλεσμα να χάνουν τη ζωή τους άνθρωποι.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των ίδιων των εργαζομένων, ενώ η Αττική συνολικά θα έπρεπε να είχε 110 οχήματα διαθέσιμα για να καλύπτει τις ανάγκες, αυτήν τη στιγμή τα διαθέσιμα οχήματα είναι λιγότερα από 50 κι αντίστοιχα μεγάλες ελλείψεις υπάρχουν και στο προσωπικό του ΕΚΑΒ.

Αυτό είναι το ένα ζήτημα. Το δεύτερο ζήτημα έχει να κάνει με τις μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που υπάρχουν στην Ανατ. Αττική, που έχουν χρόνια προβλήματα υποστελέχωσης με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, και φυσικά το μόνιμο ζήτημα που διεκδικούν εδώ και χρόνια οι κάτοικοι και οι μαζικοί φορείς της περιοχής, της δημιουργίας επιτέλους δημόσιου νοσοκομείου Ανατολικής Αττικής. Οσο δεν επιλύονται αυτά τα προβλήματα, όσο η υγεία του λαού θυσιάζεται στον βωμό της εμπορευματοποίησης και της πολιτικής κόστους - οφέλους, τόσο θα θρηνούμε θύματα και θα βιώνουμε τραγικές καταστάσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ