Πέμπτη 8 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΥΓΕΙΑ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Το «ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» επιβεβαιώνεται καθημερινά

Την ανάγκη δημιουργίας νοσοκομείου στην Ανατ. Αττική είχε αναδείξει σε πρόσφατη περιοδεία του στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου ο Δ. Κουτσούμπας
Την ανάγκη δημιουργίας νοσοκομείου στην Ανατ. Αττική είχε αναδείξει σε πρόσφατη περιοδεία του στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου ο Δ. Κουτσούμπας
Απαντώντας χτες σε ερώτηση σχετική με τους θανάτους ασθενών στην αναμονή για ένα ασθενοφόρο, ο Δ. Κουτσούμπας στη συνέντευξή του στον «Real FM» και τον δημοσιογράφο Ν. Χατζηνικολάου ανέφερε:

-- «Δυστυχώς, κύριε Χατζηνικολάου, καθημερινά επιβεβαιώνεται με τραγικό τρόπο αυτό που βροντοφώναζαν όλοι οι Ελληνες και οι Ελληνίδες, κυρίως οι νέοι άνθρωποι, τα παιδιά μας στους δρόμους μετά την τραγωδία των Τεμπών: "`Η τα κέρδη τους ή οι ζωές μας". Και δυστυχώς κάποιοι επιλέγουν τα κέρδη κάποιων λίγων. Δίνουν τα κονδύλια που υπάρχουν, όσα τέλος πάντων υπάρχουν, σε άλλες δομές, για άλλες ανάγκες, κυρίως σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους - που δεν ξέρουν έτσι και αλλιώς τι έχουν - και δεν υπολογίζουν τη ζωή των ανθρώπων, των συνανθρώπων μας, του λαού μας. Θα σας θυμίσω, γιατί προφανώς θα το ξέρετε, ότι πρόσφατα το ΚΚΕ, η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα είχε καταθέσει Ερώτηση στη Βουλή για την τραγική υποστελέχωση του ΕΚΑΒ.

Απαιτώντας προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, επισημαίνοντας ότι εν μέσω πανδημίας μάλιστα, δηλαδή το 2020-2021, ολοκληρώθηκε μία μόνο προκήρυξη για πρόσληψη 46 μόνιμων διασωστών σε όλη την Ελλάδα. Το ίδιο διάστημα οι συνταξιοδοτήσεις είχαν φτάσει τις 150 και το 2022 υπολογίστηκαν στις 100, δηλαδή μιλάμε για 250 συνταξιοδοτήσεις στο ΕΚΑΒ υποστελεχώνοντάς το ακόμα περισσότερο, με τεράστιες ελλείψεις, και ταυτόχρονα λήγουν και συμβάσεις δεκάδων επικουρικών. Δηλαδή στις προηγούμενες ελλείψεις, γιατί και τότε το προσωπικό, μαζί με όλους αυτούς που τώρα συνταξιοδοτήθηκαν ή τους επικουρικούς που τελειώνουν οι συμβάσεις τους, ήταν πάρα πολύ λίγο, με αποτέλεσμα να θρηνούμε πάλι θύματα όπως η γυναίκα στην Κω, η μητέρα σήμερα στη Νέα Μάκρη, όπως τόσα παιδιά, τόσους ανθρώπους σε όλη τη χώρα. Η επικίνδυνη αυτή υποστελέχωση σε ανθρώπινο δυναμικό και τεχνικό εξοπλισμό οδηγεί σε μία απαράδεκτη κατάσταση και στη νησιωτική Ελλάδα αλλά και μέσα στην Αττική».

Ενώ, σχολιάζοντας το γεγονός ότι στην Κω υπάρχουν δύο νέα ασθενοφόρα, αλλά δεν χρησιμοποιούνται λόγω έλλειψης προσωπικού, ο Δ. Κουτσούμπας σημείωσε: «Ναι, γιατί δεν υπάρχουν οι οδηγοί, δεν υπάρχουν οι διασώστες. Αυτό είναι».

Εδώ και τώρα δημόσιο νοσοκομείο στην Ανατ. Αττική

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγο καιρό, και πιο συγκεκριμένα στις 21 Απρίλη 2023, ο Δημήτρης Κουτσούμπας είχε επισκεφθεί το Λαύριο, όπου συνομίλησε με εργαζόμενους για τα προβλήματα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και για την ανάγκη δημιουργίας δημόσιου νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική. Και όπως είχε αναδείξει ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, πρόκειται για ένα δίκαιο και επείγον αίτημα των κατοίκων της περιοχής, που το ΚΚΕ παλεύει και διεκδικεί την ικανοποίησή του.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας είχε επισκεφθεί το Κέντρο Υγείας Λαυρίου, όπου το προσωπικό τού μετέφερε τα προβλήματα από την υποστελέχωση αλλά και την ανάγκη για δημιουργία νοσοκομείου στην περιοχή.

Ενώ, κατά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, είχε τονίσει: «Ηρθαμε σήμερα εδώ, για να αναδείξουμε και τα προβλήματα και την άμεση αναγκαιότητα που υπάρχει για να δημιουργηθεί δημόσιο Γενικό Νοσοκομείο στην Ανατολική Αττική, που να καλύπτει όλες τις ανάγκες μιας μεγάλης και σημαντικής περιοχής, πλήρως εξοπλισμένο με γιατρούς και νοσηλευτές όλων των ειδικοτήτων, με ανθρώπινες εργασιακές σχέσεις, ώστε να μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες της πρόληψης, της περίθαλψης και της αποκατάστασης των ασθενών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ