Πέμπτη 8 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Υποδέχεται στην Αθήνα το Συνδικάτο της «Amazon» από τις ΗΠΑ

Την Τετάρτη 14 Ιούνη διεθνιστική εκδήλωση με την αντιπροσωπεία ενός σωματείου που αποτελεί παράδειγμα οργάνωσης των εργατών στις ΗΠΑ

Αντιπροσωπεία του Συνδικάτου «Amazon Labor Union» από τις ΗΠΑ θα υποδεχθεί το ΠΑΜΕ την επόμενη βδομάδα. Πρόκειται για το σωματείο που ιδρύθηκε κόντρα στην εργοδοσία του επιχειρηματικού κολοσσού, η οποία είχε επιστρατεύσει κάθε είδους μεθόδευση για να αποτρέψει την οργάνωση των εργαζομένων.

Κι όμως οι εργαζόμενοι, μέσα στην καρδιά των ΗΠΑ, σε έναν χώρο με χιλιάδες προσωπικού και με την εργοδοσία να δαπανά απίθανα κονδύλια για να χρηματοδοτήσει την «καμπάνια» ενάντια στη συνδικαλιστική οργάνωση, κατάφεραν να την κάνουν πράξη, σε μια πρωτοπόρα κίνηση που στέλνει διεθνές μήνυμα.

Με την αντιπροσωπεία του Συνδικάτου, αποτελούμενη από τα ιδρυτικά μέλη Chris Smalls, πρόεδρο, και Derrick Palmer, αντιπρόεδρο, το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει διεθνιστική εκδήλωση με θέμα «Οργανώνουμε την πάλη των εργαζομένων σε κάθε χώρα, σε κάθε χώρο δουλειάς».

Η εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη 14 Ιούνη στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (Αγίας Φιλοθέης 5β, πλατεία Μητροπόλεως).

Το «Amazon Labor Union», σημειώνει το ΠΑΜΕ στο κείμενο - κάλεσμα στην εκδήλωση, «είναι το πρώτο συνδικάτο που ιδρύθηκε στις ΗΠΑ στην πολυεθνική "Amazon", σπάζοντας τις προσπάθειες παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης και εργοδοτικής τρομοκρατίας. Αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της οργάνωσης των εργατών στις ΗΠΑ, ιδιαίτερα των νέων, κόντρα σε λογικές ανάθεσης και αδράνειας».

Η αντιπροσωπεία του Συνδικάτου της «Amazon» θα συναντηθεί με τη Γραμματεία του ΠΑΜΕ την Τρίτη 13 Ιούνη, στις 12 μ. στα γραφεία του ΠΑΜΕ, ενώ θα έχει και σειρά συναντήσεων με συνδικάτα και φορείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ