ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΘΑΣΟΥ
«Ποδαρικό» με αναγκαστική είσπραξη οφειλών
Πέμπτη 4 Γενάρη 2024

Από την παρέμβαση των Οργανώσεων του ΚΚΕ στο νησί
Παρέμβαση και εξόρμηση στην αγορά του Λιμένα Θάσου πραγματοποίησε την Τρίτη κλιμάκιο των Οργανώσεων Θάσου του ΚΚΕ, για τα ζητήματα της ακρίβειας και παράλληλα καταγγέλλοντας τον δήμο Θάσου για το μέτρο της αναγκαστικής είσπραξης οφειλών.

Λίγες μέρες πριν τις γιορτές ο δήμος Θάσου ετοίμασε νέο γύρο επίθεσης στο λαϊκό εισόδημα, ακολουθώντας κατά γράμμα την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ. Προχώρησε στην απαράδεκτη απόφαση του μέτρου της αναγκαστικής είσπραξης οφειλών, με τις σχετικές ογκώδεις προσαυξήσεις, για οφειλές ανταποδοτικών τελών και για πρόστιμα από κυκλοφοριακές παραβάσεις, φόρο παρεπιδημούντων, άρδευση, βοσκοτόπους, με κατασχέσεις και δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών.

Οπως έχει καταγγείλει και η «Λαϊκή Συσπείρωση» Θάσου, πρόκειται για ωμό εκβιασμό εφαρμογής κατασταλτικών μέτρων με κατασχέσεις λογαριασμών για χρέη λίγων εκατοντάδων ευρώ. Μάλιστα οι κατασχέσεις, όπως έχουν καταγγείλει δημότες στη «Λαϊκή Συσπείρωση» Θάσου, γίνονται χωρίς να λάβουν καν ειδοποίηση από τις τράπεζες για τις κατασχέσεις, ενώ άλλοι τις παρέλαβαν ενώ είχε προηγηθεί η δέσμευση.

Τα μέλη του ΚΚΕ κάλεσαν τον λαό της Θάσου να παλέψει μέσα από τα σωματεία και τους συλλόγους για να αποσυρθεί το μέτρο των κατασχέσεων και των δεσμεύσεων λογαριασμών, αλλά και συνολικά μέτρα προστασίας του λαϊκού εισοδήματος. Ακόμα, στο πλαίσιο αιτημάτων με το οποίο απηύθυναν κάλεσμα στον λαό του νησιού περιλαμβάνονται τα εξής: Αύξηση των δρομολογίων στη γραμμή Πρίνου - Καβάλας, με κριτήριο τις ανάγκες του λαού του νησιού και της Καβάλας και όχι τα κέρδη των εφοπλιστών. Αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Πρίνου με προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή, δημιουργία μονάδας Τεχνητού Νεφρού και φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ. Δημιουργία βρεφονηπιακού σταθμού σε Λιμένα, Παναγιά και Ποταμιά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να ανακληθούν τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης για μικροοφειλές των νοικοκυριών (2024-01-17 00:00:00.0)
Να σταματήσουν οι εκβιασμοί και οι κατασχέσεις σπιτιών, αγροτικής γης και εισοδήματος (2021-02-24 00:00:00.0)
Κυβέρνηση και εφοπλιστές βάζουν σε κίνδυνο την υγεία του λαού (2021-01-05 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι παραβιάσεις σε ωράρια και βάρδιες (2014-07-29 00:00:00.0)
Το Λιμεναρχείο καλεί ναυτεργάτες σε κατάθεση (2013-12-06 00:00:00.0)
Πληρώνουν την «απελευθέρωση» της ακτοπλοΐας (2002-11-14 00:00:00.0)