Παρασκευή 6 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΑΣΟΣ
Το Λιμεναρχείο καλεί ναυτεργάτες σε κατάθεση

Κατηγορούνται για «παρακώλυση συγκοινωνιών» επειδή απεργούσαν! Συγκέντρωση τη Δευτέρα από τη Λαϊκή Επιτροπή

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 9/12, στις 9 το πρωί, έξω από το Λιμεναρχείο στο Λιμένα, οργανώνει η Λαϊκή Επιτροπή Θάσου, προκειμένου να καταγγείλει τη βιομηχανία διώξεων που έχει στηθεί από τις ναυτιλιακές εταιρείες σε συνεργασία με τη λιμενική αρχή και την Εισαγγελία Καβάλας, σε βάρος των αγωνιζόμενων ναυτεργατών και άλλων εργαζομένων του νησιού, αλλά και να αναδείξει τα προβλήματα που προκαλεί η έλλειψη τακτικών θαλάσσιων δρομολογίων.

Τη Δευτέρα θα δώσουν καταθέσεις οι 25 ναυτεργάτες, μαζί τους και η δημοτική σύμβουλος Θάσου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Χαρίκλεια Κυριαζίδου, που κατηγορούνται για παρακώλυση συγκοινωνιών, επειδή συμμετείχαν στην απεργία και στην περιφρούρησή της στις 31 Γενάρη και 1 Φλεβάρη του 2013.

Σε ψήφισμα που εκδόθηκε στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Λαϊκής Επιτροπής, στην οποία συμμετείχαν σωματεία και φορείς του νησιού, καταγγέλλεται: «Οι αγώνες των ναυτεργατών αφορούν όλο το λαό της Θάσου και της Καβάλας, γιατί πέρα από τα κλαδικά τους αιτήματα, παλεύουν και για να έχει το νησί ασφαλή, άνετη, τακτική συγκοινωνιακή σύνδεση χειμώνα - καλοκαίρι, 365 μέρες το χρόνο».

Απάντηση δίνεται και σε όσους αποπροσανατολιστικά ισχυρίζονται ότι το πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης μπορεί να λυθεί μέσα από τον «υγιή ανταγωνισμό» και τις «μεικτές επιχειρήσεις» κράτους, Τοπικής Διοίκησης και ιδιωτών, αλλά και σε όσους υποστηρίζουν ότι η λύση θα έρθει εάν η υπογραφή των δρομολογίων φύγει από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών και έρθει στην περιφέρεια. «Η λύση μπορεί να έρθει μόνο με τον οργανωμένο αγώνα ναυτεργατών και κατοίκων του νησιού και της Καβάλας», ξεκαθαρίζεται.

Μεταξύ άλλων, η Λαϊκή Επιτροπή Θάσου καλεί το λαό να παλέψει για: Να ανακληθούν τώρα οι διώξεις σε βάρος των αγωνιζόμενων ναυτεργατών και των υπόλοιπων εργαζομένων. Αύξηση των δρομολογίων σύμφωνα με τις ανάγκες του νησιού και όχι με τα κέρδη των ναυτιλιακών εταιρειών. Δραστική μείωση στις τιμές των εισιτηρίων επιβατών, οχημάτων, εμπορευμάτων. Βελτίωση των λιμενικών εγκαταστάσεων του νησιού ώστε η προσόρμιση του πλοίου να γίνεται με ασφάλεια και να μην κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

«Οσο οι θαλάσσιες συγκοινωνίες παραμένουν στα χέρια των πλοιοκτητών και όχι στο λαό, το κοινωνικό αυτό αγαθό θα χρησιμοποιείται ως εμπόρευμα για να θησαυρίζουν οι πλοιοκτήτες, τόσο θα οξύνονται τα προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες», καταλήγει το ψήφισμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ