Παρασκευή 6 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ενισχυμένη η ΔΑΣ στο σωματείο της ΙΝΤΡΑΚΑΜ

Ενισχυμένη βγήκε η παράταξη της ΔΑΣ από τις εκλογές του σωματείου της ΙΝΤΡΑΚΑΜ (θυγατρική της ΙΝΤΡΑΚΟΜ) στη Λάρισα. Οι αρχαιρεσίες έγιναν την περασμένη βδομάδα και ψήφισαν 88 από τους 91 εργάτες (το 2010 είχαν ψηφίσει 131). Για το ΔΣ του σωματείου, η ΔΑΣ πήρε 42 ψήφους (από 56) και ο «Ενωτικός Συνδυασμός Εργαζομένων» (πρωτοστατούν δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ) 45 (από 68). Βρέθηκε ένα άκυρο (από δύο) και κανένα λευκό (από πέντε).

Για αντιπροσώπους στο συνέδριο της ΠΟΕΜ, η ΔΑΣ εξέλεξε τη μία έδρα που αντιστοιχεί στο σωματείο. Ψήφισαν 88 (από 123). Η ΔΑΣ πήρε 45 (από 57) ενώ ο «Ενωτικός Συνδυασμός Εργαζομένων» πήρε 39 (από 58). Βρέθηκαν τέσσερα άκυρα (από τρία) και πέντε λευκά (από κανένα).

Εργαζόμενοι που ήθελαν να συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ δέχτηκαν πιέσεις να ανακαλέσουν την υποψηφιότητά τους, ακόμα και υπογράφοντας υπεύθυνες δηλώσεις. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ συγκρότησαν πέντε άτομα (από επτά το 2010). Ο άλλος συνδυασμός συγκρότησε ψηφοδέλτιο με 17 άτομα (από 27), με επιχειρήματα όπως ότι η συμμετοχή στο δικό τους ψηφοδέλτιο έχει και τη σύμφωνη γνώμη της εργοδοσίας...

Η πλειοψηφία της διοίκησης του σωματείου είχε να συγκαλέσει γενική συνέλευση από το 2010. Εκανε μόνο πρόσφατα μπροστά στις αρχαιρεσίες. Ολο το προηγούμενο διάστημα, οι εργάτες βρέθηκαν αντιμέτωποι με μειώσεις μισθών, εκ περιτροπής απασχόληση, απολύσεις (μέχρι το 2004 δούλευαν 460, σήμερα σχεδόν 91).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ