ΝΕΑ ΜΑΝΩΛΑΔΑ
Παλεύουμε μαζί Ελληνες και ξένοι εργαζόμενοι!

Πλατιά εξόρμηση στους μετανάστες εργάτες γης από Εργατικά Κέντρα και σωματεία της περιοχής

Τρίτη 30 Απρίλη 2024

Κοντά στους μετανάστες εργάτες γης, από το Μπανγκλαντές και άλλες χώρες, που δουλεύουν στα φραουλοχώραφα της Βόρειας Ηλείας και της Δυτικής Αχαΐας, βρέθηκαν τα Εργατικά Κέντρα Αμαλιάδας και Πάτρας, που πραγματοποίησαν το απόγευμα της Κυριακής πλατιά εξόρμηση ενημέρωσης μπροστά και στην παγκόσμια μέρα της εργατικής τάξης, την Πρωτομαγιά.

Αντιπροσωπείες από τις διοικήσεις των Εργατικών Κέντρων, μαζί με εκπροσώπους μιας σειράς σωματείων και εργαζόμενους, βρέθηκαν στη Νέα Μανωλάδα, συνομιλώντας με τους εργάτες από τα γύρω χωράφια και τις εκμεταλλεύσεις φράουλας, καλώντας τους και σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της 1ης Μάη, αύριο, Μ. Τετάρτη, και στις συγκεντρώσεις των ΕΚ Αμαλιάδας (9.30 π.μ.) και Πάτρας (10.30 π.μ.).

Τους κάλεσαν, ταυτόχρονα, να ενώσουν τις δυνάμεις τους στον κοινό αγώνα της εργατικής τάξης, ανεξαρτήτως πατρίδας, χρώματος ή θρησκείας, απέναντι στην εκμετάλλευση και τα προβλήματα που βιώνουν καθημερινά.

Στην κεντρική πλατεία της Ν. Μανωλάδας βρέθηκαν Ελληνες εργάτες μαζί με εργαζόμενους από το Μπανγκλαντές, το Πακιστάν, το Σουδάν, την Παλαιστίνη και αλλού, ανοίγοντας συζητήσεις για όλα όσα τους απασχολούν. «Είμαστε εδώ μαζί σας, για τις καθημερινές ανάγκες και τα δικαιώματά σας. Παλεύουμε μαζί Ελληνες και ξένοι εργαζόμενοι», ανέφεραν οι αντιπροσωπείες των συνδικαλιστικών φορέων της περιοχής, δίνοντας και το έναυσμα της κοινής πάλης, βρίσκοντας αποδοχή από τους μετανάστες εργαζόμενους που έπαιρναν τις ανακοινώσεις για την 1η Μάη γραμμένες στις γλώσσες τους.


Από την πλευρά τους, πολλοί εργάτες γης αναφέρθηκαν στις σκληρές συνθήκες της δουλειάς τους στα χωράφια της φράουλας κατά κύριο λόγο, χωρίς διαλείμματα, με συνεχές πάνω και από 8 ώρες ωράριο, χωρίς μέτρα ασφάλειας της υγείας τους. Επίσης, στις καθυστερήσεις που αντιμετωπίζουν για τα έγγραφά τους, όπως και πληρωμών, αλλά και σε πληρωμές που καλούνται να καταβάλουν στην εφορία κι άλλα προβλήματα.

Την ανάγκη για κοινή δράση όλων των εργαζομένων ανέδειξαν με παρεμβάσεις τους η Ζωή Τσάση, αντιπρόεδρος του ΕΚ Αμαλιάδας, και ο Στέφανος Λαβράνος, μέλος της διοίκησης του ΕΚ Πάτρας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το Σάββατο η μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση για τους μετανάστες εργάτες γης (2022-07-21 00:00:00.0)
Ελληνες και μετανάστες ενωμένοι στον κοινό αγώνα (2022-07-19 00:00:00.0)
Οι μετανάστες εργάτες αγκάλιασαν την εκδήλωση για την 1η Μάη (2022-05-03 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις σε Μανωλάδα και Μαραθώνα (2021-12-18 00:00:00.0)
Κλήση από τον εισαγγελέα σε θύμα τραμπούκικης επίθεσης (2008-12-16 00:00:00.0)
ΟΙ ΤΣΙΦΛΙΚΑΔΕΣ ΤΗΣ ΦΡΑΟΥΛΑΣ (2008-04-26 00:00:00.0)