Τρίτη 19 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΝΕΑ ΜΑΝΩΛΑΔΑ ΗΛΕΙΑΣ
Ελληνες και μετανάστες ενωμένοι στον κοινό αγώνα

Μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση για τους μετανάστες εργάτες γης το Σάββατο 23 Ιούλη. Στο υπουργείο Μετανάστευσης μεταφέρθηκαν τα δίκαια αιτήματα των εργατών

Με κεντρικό σύνθημα «Ελληνες και μετανάστες εργάτες, ενωμένοι στον κοινό αγώνα», τα Εργατικά Κέντρα Αμαλιάδας και Πάτρας, το Συνδικάτο Ποτών - Τροφίμων Αχαΐας και η Συντονιστική Επιτροπή Εργατών γης της Μανωλάδας και της ευρύτερης περιοχής οργανώνουν τη μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση το Σάββατο 23 Ιούλη.

Πρόκειται για συνέχεια των αγωνιστικών και άλλων παρόμοιων δράσεων που ανέπτυξαν όλους τους προηγούμενους μήνες οι συνδικαλιστικοί φορείς, από κοινού με τη Συντονιστική Επιτροπή, μετά και το μεγάλο πρόσφατο συλλαλητήριο που έγινε στην περιοχή, με τη νέα εκδήλωση να πραγματοποιείται, αυτήν τη φορά, στο Δημοτικό Γήπεδο Νέας Μανωλάδας στις 7.30 μ.μ.

«Ελάτε να ανταμώσουμε όλοι μαζί σε μια μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση. Να τραγουδήσουμε μαζί με τους μουσικούς, τους τραγουδιστές. Να χορέψουμε με τα δικά μας τραγούδια, μαζί με τους Ελληνες εργάτες. Να εκφράσουμε με το τραγούδι και τον χορό τις αγωνίες μας, τις δυσκολίες που μας δημιουργούν όσοι μας εκμεταλλεύονται. Να εκφράσουμε την ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας μας που έχει φέρει ορισμένα αποτελέσματα. Να εκφράσουμε την ανάγκη της αλληλεγγύης που μας έχει βοηθήσει στον αγώνα μας. Λίγες βδομάδες μετά το μεγάλο ποτάμι αγώνα και διεκδίκησης, ζωής και επιβίωσης των μεταναστών εργατών γης, που κατά χιλιάδες πλημμύρισαν τους δρόμους από τη Νέα Μανωλάδα στη Βάρδα, δίπλα - δίπλα με τους Ελληνες εργαζόμενους συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τον κοινό μας αγώνα», σημειώνεται στο κοινό κάλεσμα συνδικαλιστικών φορέων και επιτροπής.

«Με ευθύνη της κυβέρνησης και των τοπικών αρχών συνεχίζουν και παραμένουν τα τεράστια προβλήματα των μεταναστών εργατών γης που παράγουν τον "κόκκινο χρυσό" και τεράστιο πλούτο για τους μεγαλοτσιφλικάδες της περιοχής. Αυτό συμβαίνει διαχρονικά με όλες τις κυβερνήσεις».

Νέα συνάντηση στο υπουργείο Μετανάστευσης

Στο μεταξύ, «χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες και καθυστερήσεις να γίνουν πράξη τα αιτήματα για τους μετανάστες εργάτες Νέας Μανωλάδας, της ευρύτερης περιοχής και για την υπόλοιπη Ελλάδα» απαίτησαν τα Εργατικά Κέντρα Αμαλιάδας, Πάτρας και η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών στη συνάντηση που είχαν την περασμένη Παρασκευή με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότη Μηταράκη με την παρουσία και του γενικού γραμματέα.

Οπως αναφέρουν, για μια ακόμα φορά «μεταφέρθηκαν στον αρμόδιο υπουργό οι άθλιες συνθήκες δουλειάς, διαμονής και της μεγάλης εκμετάλλευσης στη δουλειά χωρίς ασφάλιση, μαύρη εργασία δηλαδή.

Στη συνάντηση τέθηκαν τα αιτήματα για τους μετανάστες εργάτες Νέας Μανωλάδας, της ευρύτερης περιοχής και για την υπόλοιπη Ελλάδα όπως: α) να δοθεί άδεια διαμονής σε όλους όσοι ζουν και εργάζονται στη χώρα μας, β) να έχουν πρόσβαση στο σύστημα Υγείας, καθώς επίσης να προχωρήσει άμεσα ο εμβολιασμός για τον Covid-19 και για όλες τις υπόλοιπες ασθένειες, γ) να λυθεί το σοβαρό ζήτημα του χώρου κατοικίας τους».

Υπογραμμίζουν ότι «για όλα αυτά οι συνδικαλιστικές οργανώσεις πρότειναν συγκεκριμένες πρακτικές λύσεις και απαίτησαν χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες και καθυστερήσεις να γίνουν πράξη τα αιτήματά τους. Ο αγώνας των μεταναστών εργατών γης συνεχίζεται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ