ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μαχητικά συλλαλητήρια αλληλεγγύης στους λαούς Παλαιστίνης και Λιβάνου
Τρίτη 8 Οχτώβρη 2024

Μαχητικά, μαζικά συλλαλητήρια αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό και τον Λιβανέζικο λαό, αλλά και καταδίκης της κλιμάκωσης του πολέμου στη Μέση Ανατολή πραγματοποίησαν, το πρωί του Σαββάτου, τα Εργατικά Κέντρα Πάτρας, Αμαλιάδας και Αγρινίου, αλλά και οι Επιτροπές Ειρήνης Πάτρας και Δυτικής Αχαΐας, καθώς και Ηλείας στην Πάτρα, στην Αμαλιάδα και το Αγρίνιο αντίστοιχα. Το απόγευμα της ίδιας μέρας αντίστοιχες κινητοποιήσεις, από τα Εργατικά Κέντρα και τις Επιτροπές Ειρήνης, πραγματοποιήθηκαν στη Ζάκυνθο και στο Αργοστόλι.

Εργαζόμενοι, νεολαία, λαϊκός κόσμος κάθε ηλικίας και στις τρεις πόλεις κάλεσαν να καταδικαστεί το κράτος - δολοφόνος Ισραήλ, για τα νέα εγκλήματα που διαπράττει σε βάρος των λαών της Παλαιστίνης και του Λιβάνου, έχοντας τις πλάτες των συμμάχων του ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, όπως και της ελληνικής κυβέρνησης. Με κεντρικό σύνθημα επίσης «NATO killers go home» απαίτησαν, επίσης, να απεμπλακεί άμεσα η Ελλάδα από τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, να επιστρέψουν άμεσα η ελληνική φρεγάτα από την Ερυθρά Θάλασσα και κάθε αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας που βρίσκεται εκτός συνόρων, να σταματήσει άμεσα η ΝΑΤΟική άσκηση - πρόβα πολέμου «Ramstein Flag 2024», που διεξάγεται στην Ανδραβίδα.

Συνεχίζοντας επιπλέον τις μαχητικές δράσεις ενημέρωσης των προηγούμενων ημερών στον λαό της περιοχής, κλιμάκωσαν τις κινητοποιήσεις τους και με τα συλλαλητήρια απαιτώντας να ξεκουμπιστούν οι ΝΑΤΟικοί από την περιοχή, να κλείσουν οι βάσεις τους - ορμητήρια θανάτου σε όλη τη χώρα.

Τα συνθήματα «Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά» και «Αλληλεγγύη το όπλο των λαών, όχι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών», όπως και άλλα, ακούστηκαν δυνατά σε όλες τις πόλεις. Μάλιστα, στην Πάτρα την πορεία και τους συγκεντρωμένους δεν πτόησε η βροχή πριν αλλά και κατά τη διάρκειά της, πορεία που ήταν ιδιαίτερα μαζική με αρκετό κόσμο και ειδικά νεολαία.

Στο συλλαλητήριο στην πόλη συμμετείχε μεγάλη αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής Πάτρας με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Εργων και πρόεδρο της Επιτροπής Ειρήνης, Παναγιώτη Μελά.

Νωρίτερα χαιρετισμούς απηύθυναν εκ μέρους της Επιτροπής Ειρήνης ο Παναγιώτης Μελάς και εκ μέρους του ΕΚΠ ο πρόεδρός του, Δημήτρης Μαρμούτας.

Στη συγκέντρωση στην Αμαλιάδα χαιρετισμό απηύθυναν οι Χρήστος Κούης εκ μέρους του ΔΣ του ΕΚ Αμαλιάδας και ο Χρήστος Μαραγκουδάκης, εκ μέρους της Επιτροπής Ειρήνης του νομού, ενώ στο Αγρίνιο, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Γιώργος Ντουνούμης. Χαιρετισμοί από τους διοργανωτές πραγματοποιήθηκαν επίσης σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο «πόδι» Εργατικά Κέντρα και Επιτροπές Ειρήνης (2024-10-03 00:00:00.0)
Απ' άκρη σ' άκρη αντήχησε το «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» (2023-11-07 00:00:00.0)
Ξεχείλισε η οργή απ' άκρη σ' άκρη (2023-03-09 00:00:00.0)
Την Κυριακή 8 Μάη στην Πάτρα κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για τον Νίκο Μπελογιάννη (2022-05-07 00:00:00.0)
Μεγάλη κινητοποίηση και στην Πάτρα (2019-10-08 00:00:00.0)
Πορείες Ειρήνης σε άλλες πόλεις (2013-05-21 00:00:00.0)